З деталей «Лего» зібрали працюючу клавіатуру

Любитель «Лего» Джейсон Аллеманн (Jason Allemann) зібрав з деталей популярного конструктора комп’ютерну клавіатуру.

Клавіатура повністю працездатна і може використовуватися для введення тексту та інших операцій, йдеться на сайті ентузіаста.

В якості основи для свого проекту Аллеманн використав стару клавіатуру з роз’ємом PS/2, знайдену на вулиці. З неї він запозичив плату, гумову пластину і кабель для підключення до комп’ютера. Інші елементи він виготовив з «Лего».

З конструктора побудовані корпус клавіатури, клавіші і штовхачі, які при натисканні тиснуть на «купола» гумової пластини.

Найскладнішим, за визнанням Аллемана, було поєднати клавіші і «купола». Для цього йому довелося закріпити клавіші з штовхачами на каркасі. Каркас, в свою чергу, він склав з осей, що входять в «автомобільні» набори « Лего».

Аллеманн прийняв рішення не наносити символи на клавіші вручну і не використовувати готові наклейки. Блоки з цифрами та літерами він знайшов у наборах «Лего», а для ряду кнопок придумав власні позначення: клавішу Caps Lock позначив бейсбольною кепкою (cap), а клавішу Scroll Lock – блоком із зображенням свитка (scroll), теж взятими з «Лего».

Джейсон Аллеманн займається конструюванням з «Лего» щонайменше з 2005 року. Серед його попередніх проектів – літаюча машина Да Вінчі, требушет, сухопутний корабель, автоматичне піаніно і гра «Лабіринт».

І, до речі, ще одна новина, AirOn Connect представив на Україні абсолютно новий тип часофона. Часофон airon працює з Android, Windows, iOS та ним легко керувати вашим смартфоном на відстані і він взагалі може замінити ваш мобільний телефон.