Житомир неприбраний. Фото

Дев’ятий день у Житомирі триває загальноміська толока. Десь прибрано, десь ні. Але всі за чистоту.

Репортер Житомира, обійшовши лише три вулиці Житомира – Черняховського, Київську і пр. Миру, побачив і сфотографував найбільш колоритні засмічені місця.

На вулиці Черняховського неприбрані тротуари загального користування, прибудинкові території поряд із дитячими садочками.

Головною «окрасою» вулиці є приватні території, де не ступала нога комунальника. Замість фундаменту навколо гаражів розкинуті пляшки, пакети і цигарки. Замість квітів біля огорож «цвітуть» фантики і стаканчики, а дерева «удобрюють» купи сміття.

Власників подібних територій КП «Інспекція з благоустрою м. Житомира» повинна штрафувати. Проте, або підприємство не здійснює такий вид покарання, або власники є заможними людьми, яким не шкода постійно платити штрафи, та сміття ніхто не вивозить.

На вулиці Київській одним із найбільш неприбраних місць є двір, що знаходиться навпроти кінотеатру «Україна».

Можливо, міська влада таким чином хоче забезпечити у Житомирі альтернативні «розважальні комплекси» для безхатченків, бо на території лежать пляшки з-під спиртних напоїв, пакети з-під соку, стаканчики та старі куртки.

На пр. Миру сміття розкидане поруч із зупинками громадського транспорту. Серед безлічі звичайного сміття мешканці району Богунія можуть побачити навіть зрізані новорічні ялинки та сосни.

Репортер Житомира вже двічі писав про засмічену територію у скверi мiж Спасо-Преобрaженським собором i майданом Перемоги.

Так, у зазначених на фотографіях місцях частково прибрали, але чомусь за 50 метрів від них за парканом «виросла» велика купа сміття.

Про її походження залишається лише здогадуватися і сподіватися, що місто все-таки буде чистим.