Житомирські баскетболісти провели Олімпійський урок. Фото

В Житомирі відбувся Олімпійський урок.

В спортзалі Житомирського технологічного коледжу 22 березня юні баскетболісти ДЮСШ № 1 Житомира зустрілись із випускниками різних років цієї дитячо-юнацької спортивної школи – кандидатами в майстри спорту, кращими гравцями баскетбольних команд України.

Перед початком свята юні баскетболісти разом із випускниками й тренерами прикрасили спортивний зал повітряними кульками, на стінах розвісили плакати дитячо-спортивної школи, фотографії з різних змагань.

Привітала спортсменів директор ДЮСШ № 1 Олена Родіонова. Вона ж побажала їм гарних вражень від свята та бадьорого настрою.

Про своїх вихованців-випускників, їхні досягнення, про спогади від різних змагань розповів Заслужений тренер України з 50-річним стажем роботи, тренер ДЮСШ № 1 відділення баскетболу дівчат, суддя міжнародної категорії Георгій Демб.

Зокрема, тренер розповів про досягнення своїх випускників, вихованців ДЮСШ № 1 – житомирянина Геннадія Чечуро, Чемпіона світу з баскетболу, Заслуженого майстра спорту СРСР; випускницю ДЮСШ № 1, тренера, викладача кафедри фізичного виховання ЖНАЕУ, срібного призера I Чемпіонату Європи, баскетболістку, яка на міжнародному турнірі в Франції була удостоєна титулу «Міс баскетболу Франції» Тетяну Курилло та ін.

Свій виступ Георгій Дмитрович завершив словами відомого спортсмена-легкоатлета стрибків з жердиною Сергія Бубки: «Баскетбол потребує особливої уваги суспільства не тільки тому, що він є олімпійським видом спорту. Важко переоцінити його значення для гармонійного фізичного розвитку людини, особливо підростаючого покоління. Незамінний баскетбол і для спортсменів, як властивість здобуття спектра фізичних і морально-вольових якостей».

Також спортсменів привітав старший тренер-викладач відділення баскетболу юнаків, вихованець ДЮСШ № 1, який здобув вищу освіту та повернувся працювати в рідну спортивну школу Валентин Гусаківський.

Валентин Феліксович розповів та представив своїх випускників, які долучились до участі в святі Олімпійського уроку, а також побажав юним спортсменам мати активну життєву позицію та енергію.

Під час Олімпійського уроку відбулись різні майстер-класи за участі випускників-баскетболістів ДЮСШ № 1 різних років, зокрема: майстра спорту України, Чемпіона Всеукраїнських ігор з баскетболу, гравця команд вищої ліги – БК «Пульсар», «Рівне», «Житомир» Олексія Гусаківського; майстра спорту України, Чемпіона України в складі команди вищої ліги БК «Волинь», грав у командах – БК «Кіровоград», «Біла Церква», «Житомир» Михайла Нейжмака; майстра спорту України, гравця команд – БК «Київ», «Дніпро», «Литва», «Рівне» Юрія Горінкова; неодноразового чемпіона серед студентів, гравця команди БК «Коростень» Олександра Шепелева; Чемпіона області, призера міських змагань Валерія Волковського та ін.

Спортсмени виконували вправи з жонглювання та ведення м’яча, взаємодію двох (трьох) гравців та кидок згори та ін.

Після цього відбулись товариські зустрічі серед випускників та нинішніх вихованців ДЮСШ № 1 серед жіночих і чоловічих команд.

Свято завершилось змаганнями серед спортивних шкіл Житомирської області.

Аліна Дембіцька