100 троянд на честь Небесної Сотні у Житомирі висадили в школі ЗОШ №21, де навчались Сухомлин, Рабинович і Розенблат

100 троянд на честь Небесної Сотні у Житомирі висадили в школі ЗОШ №21.

Ініціатива – педагогічного колективу і дітей. Про це журналісту Репортер Житомира повідомила Світлана Ремінець, директор школи.

Третину троянд подарував житомирський підприємець-патріот з квіткового ринку. Залишок – докупили. Вартість одного саджанця – 25 гривень.

ЗОШ №21 – ледь не депутатська кузня. Тут за одною партою сиділи житомирські депутати Сергій Сухомлин та Олександр Рабінович. Сиділи, сиділи і досиділися до того, що одружилися на однокласницях, а потім стали бізнес-патнерами – спільно ведуть «Візаж» та кінотеатр «Україна».

Також в цій школі навчався Борис Розенблат, депутат міської ради, який вже декілька років будує на Промавтоматиці житловий комплекс-квартал «Фаворит».

Нині тут навчається донька депутата міськради Величка. Якщо стане депутатом у майбутньому – ми не здивуємось.

Свою троянду разом з дітьми посадив і заступник житомирського міського голови Олександр Бочковський, який єдиний з колишніх заступників мера Володимира Дебоя зберіг посаду після майданівських подій.

Діти перед тим, як садити квіти, виступили. В їхніх промовах відчувалася зовсім недитяча осмисленість процесів, які відбуваються в країні. Школярі з болем говорили про збереження України, очевидно, розуміючи всю складність ситуації, в якій опинилася держава. Але головне, що вони були патріотично налаштовані. І це вселило надію на те, що в майбутньому Україна, яка вистоїть, буде Українською.

Заступник міського голови Бочковський

Депутат Рабинович

Депутат Розенблат

Депутат Величко