Apple офіційно анонсував iPhone 5A під управлінням Android

Цього ранку корпорація Apple, анонсувала сенсаційний продукт, мобільник під назвою iPhone 5А.

Тримайтеся міцніше, індекс «А» в назві смартфона означає для Android, новий iPhone дійсно працює під управлінням мобільної операційки від Google, точніше, її найсвіжішої версії 4.4 KitKat. (Хотя, конечно, на рынке уже давно присутствуют планшеты и телефоны на “Андроид”. Если Вас интересуют хорошие планшеты, то вы найдете на сайте Comfy планшеты Lenovo. )

Причому без усяких там інтерфейсних надбудов.

Смартфон iPhone 5A за традицією був представлений особисто главою компанії Тімом Куком, він докладно роз’яснив, чому Apple вирішила змінити свою стратегію.

Основною причиною є, звичайно ж, зворотній зв’язок із споживачем, з шанувальниками «яблучної» марки, які чим далі тим більше заздрять власникам Android-гаджетів, мобільників з дуже великими дисплеями багатоядерними процесорами, слотами для карт microSD, двухсімочними конфігураціями та іншою «смакотою».

Крім того, Apple вирішила прислухатися до рекомендації Стіва Возняка, це як-не засновник компанії.

У промові була згадана і компанія Nokia, яка спочатку в корені змінила стратегію і перейшла ексклюзивно на смартфони під Windows Phone, а потім зробила виняток і випустила мобільники серії Nokia X на платформі Android.

«Ми в черговий раз довели, що йдемо в ногу з часом, випереджаємо його і знаходимося в близькому контакті зі своїми покупцями», – заявив Тім Кук на презентації iPhone 5A.

І, нарешті, саме «смачне » – технічні характеристики смартфона.

Apple iPhone 5A працює на 64-розрядному процесорі Apple A7Q (Q в індексі вказує на чотири ядра або Quad) з тактовою частотою 2,3 ГГц, об’єм оперативної пам’яті складає 4 Гб.

На борту є вбудований накопичувач на 16, 32 або 64 Гб, дисковий простір розширюється за рахунок карт microSD до 128 Гб.

На iPhone 5A встановлений «чистий» Google Android 4.4 KitKat, інтерфейс якого виводиться на 5,7-дюймовий Retina-дисплей дозволу 1200×1920 точок, традиційна IPS-панель.

Вартість моделі встановлена ??на тій же позначці, що й ціни на відповідні версії iPhone 5S.

Тільки в нас ми його побачимо хіба що на «сірому» ринку, а в США смартфон надійшов у продаж вже сьогодні, 1 квітня.