Через Тимошенко та Порошенка в міській раді Житомира розвалюється фракція “Батьківщина”

Частина депутатів міської ради від “Батьківщини” саботують передвиборчу гонку Юлії Тимошенко і відмовляються працювати в округах.

Про це Репортеру стало відомо з джерел у фракції.

Як повідомив співрозмовник, це частина депутатів колишньої партії “Фронту змін”. Вони категорично не підтримують та не сприймають Тимошенко і будуть на виборах агітувати і працювати на конкурента Петра Порошенка.

Поговорюють, що керівництво “Батьківщини” збирало з’їзд, де, окрім розподілу обов’язків та завдання, в тому числі, по роботі на округах по президентській кампанії, “роздавали” прочуханів депутатам-розкольникам.

Але, схоже, це не допомогло. Машини колишніх “фронтзмінівців” все частіше помічають на Бородія, 32, де знаходиться штаб Порошенка.

Та й сам нардеп Зубко, зазначив наш співбесідник, вже домовився, що він та його люди підтримують Порошенка в президентській гонці, а він дасть їм в “експлуатацію” на місцеві вибори свою партію “Солідарність”.

Її може очолити Мірошніков, який, скоріше, саме для цього нещодавно покинув фракцію “Батьківщина” в міській раді.

“Ми просто були вимушені туди(“Батьківщина” ред.) запихнутися – політична воля лідера. БЮТ=регіони, там просто не має з ким говорити, нажаль”.

Нагадаємо, фракція “ВО “Батьківщина” нараховує в міській раді 12 депутатів. Частина, це депутати з колишньої партії “Фронт змін”.

15 червня 2013 року, в Києві, на Михайлівській площі відбувся урочистий об’єднавчий з’їзд “Фронту змін” і ВО “Батьківщина”.

Згідно з рішенням з’їзду, з метою об’єднання ФЗ та “Батьківщини” депутати місцевих рад усіх рівнів від Фронту повинні були вступити до лав “Батьківщини”, одночасно припинивши існування фракцій “Фронт змін” у місцевих радах.

Але у Житомирі більшість депутатів ФЗ цього так і не зробила по сьогоднішній день.