Чеський Посол знайомився з новою житомирською владою та запропонував допомогу з люстрацією

14 квітня із новою житомирською владою в обличчі Сидора Кизіна зустрічався Надзвичайний і Повноважний Посол Чеської Республіки в Україні Іван Почух.

Про це Репортеру повідомили в обладміністрації.

Головна мета візиту делегації полягає в тому, аби налагодити контакти з новою владою, зазначив Посол.

Він висловив переконання, що вже очевидним є факт втручання Російської Федерації у внутрішні справи нашої країни і такі дії сусідньої держави загрожують безпеці Європи і всього світу.

За його словами, в Чехії розроблена державна програма допомоги Україні. Тому саме зараз важливо чітко визначити конкретні галузі для співпраці.

Генеральний директор секції європейських країн Міністерства закордонних справ Чеської Республіки Ярослав Курфюстр вважає, що Оксамитова революція та окупація Чехії в 1968 році – це події, які об’єднують обидві держави навколо спільних переживань.

Сьогодні окрім співпраці в рамках Європейського Союзу та Вишеградської групи, Чехія пропонує Україні додатковий напрямок співробітництва.

За його словами, наша держава може розраховувати на три основні пріоритети, серед яких, трансформація в галузі охорони здоров’я, місцевого самоврядування, судової системи та проведення люстрації, а також політика розвитку та стипендії для студентів.

Ярослав Курфюстр переконаний, що співпраця буде ефективною тоді, коли обидві сторони робитимуть практичні кроки.

Надзвичайний і Повноважний Посол Чеської Республіки в Україні Іван Почух підтримав свого колегу і запропонував нашій державі сприяння у проведенні люстрації та надання допомоги українським товаровиробникам у процедурах сертифікації.

В свою чергу представники Житомирщини зазначили, що вже розпочалося вивчення особливостей проведення сертифікації і чеські дипломати отримають чіткі пропозиції щодо співпраці із житомирськими підприємствами, а це дозволить детально ознайомитися з інвестиційною привабливістю регіону.