Чиновники з житлового управління Житомира документів не підроблювали

Начальник управління житлового господарства житомирської міської ради Світлана Півоварова спростовує інформацію з прокуратури, згідно якої чиновники з житлового управління мерії підробили документи по капітальному ремонту.

В липні 2013 року управління житлового господарства Житомирської міської ради уклало угоди на проведення капітального ремонту електрощитових шести житлових будинків.

Підрядником за власні кошти та під гарантійні зобов’язання були придбані необхідні матеріали та проведено роботи по їх монтажу.

До кінця 2013 року, а це 7 місяців, міське казначейство не перерахувало жодних коштів для надання авансу або на проведення розрахунків із підрядною організацією.

Тільки наприкінці грудня 2013 року було здійснено взаємозалік коштів по обов’язковим платежам до бюджету, що дало змогу розрахуватися за капітальний ремонт щитової по будинку Черняховського, 100.

Так в лютому місяці 2014 році в зв’язку із значним збільшенням вартості вказаних вище матеріалів та несвоєчасної оплати, підрядник ініціював розірвання укладених договорів.

Таким чином УЖГ було підготовлено додаткові угоди та інші необхідні документи для зняття кредиторської заборгованості, що відображено у міському казначействі та було вимушене повернути раніше надані підрядником матеріали.