Для Порошенка Тимошенко не конкурент

Петро Порошенко не сприймає Юлію Тимошенко як конкурента на президентських виборах, які мають відбутися 25-го травня в Україні.

Про це у Житомирі під час прес-конференції сказав Петро Порошенко.

Водночас, саме між цими двома кандидатами й очікується найзапекліша боротьба. Лідери, які йдуть до влади через Майдан у конкурентній боротьбі не без застосування адмінресурсу долатимуть один одного.

Гонка очікується безкомпромісна, бо суперники перебувають на одному електоральному національно-демократичному полі.

В цій боротьбі головне не забути, що є така Східна Україна з її менталітетом, олігархатом, інтересами, виборцями.

Згідно даних соціологічного опитування проведеного 14 – 19 березня 2014 року серед населення України віком від 18 років спільно СОЦИСом, КМІСом, Рейтингом та Центром Разумкова, на президентських виборах Петра Порошенка готові підтримати 24,9% опитаних, другу позицію посідає Віталій Кличко – 8,9%, а третю Юлія Тимошенко – 8,2%.

Третє місце для Тимошенко – це втрата здобутої через Майдан вертикалі влади. “Батьківщина” нині має в.о. Президента, Прем’єр-Міністра, голову Житомирської обласної ради, в.о. міського голови Житомира, голів районних державних адміністрацій, тобто адмінресурс працюватиме на “Батьківщину” й робитиме все для зниження рейтингу Порошенка, як лідера опитувань та запровадження контролю за процесом підрахунку голосів.

Якщо цього не вдасться досягнути, “Батьківщині” буде вигідніше зірвати вибори через сценарії дестабілізації, у тому числі в співпраці з Кремлем, або сепаратистами, ніж ризикувати втратою здобутої вертикалі.

Хоча, за Конституцією 2004-го року Президент з урізаними повноваженнями буде більше схожий на Англійську королеву, та все ж, вихід на такий рівень влади сильного лідера з підтримкою партії “УДАР” для “Батьківщини” є проблемою, оскільки втрачається одноосібність управління, тобто доведеться ділитися контролем, а це – повернення міжусобиць часів Ющенка.

Якою буде кампанія “Батьківщини” ми ще побачимо. Як з 3-го місця Тимошенко робитимуть лідером і який план “Б” у разі провалу плану “А” теж буде видно.

Головне, в цій небезпечній грі зберегти країну, а політикам не забувати, що народ все бачить.

__________________________________________________________________________________
PlasmaOnline предлагает бесшовные видеостены в аренду (прокат). Плазменная панель Orion – идеально подойдет для оформления выставочных стендов, конференц-залов, торговых залов, информационных центров и рекламных площадей. Заказывайте, идеальное качество.