Для чого в Житомирі на фасаді будинку в центрі міста розгорнуть найбільший в державі прапор України

З метою утвердження українського духу в Житомирі в центрі міста на фасаді будинку по Київській, 1 розгорнуть національний прапор України величиною 450 квадратних метрів (40 метрів в довжину, 11 метрів у висоту).

Це будуть яскраві фарби, прапор виготовлять з вінілової сітки, він три місяці перебуватиме на фасаді чотириповерхового будинку.

Житомиряни продемонструють, що вони за Україну, цивілізоване сусідство.

Директор РА «Інформбюро» Ярослав Гапоненко каже, що банер виготовлять за кошти підприємств та організацій міста й області та фізичних осіб, патріотів Житомира без залучення політичних партій.

Рекламники Житомира вирішили в час, коли необхідне згуртування українців, надати цю рекламну площу не під комерційну рекламу, а під нагальний соціальний месидж. Фірма можливо навіть нестиме фінансові витрати, адже забезпечуватиме рекламну підтримку акції – друк сіталайтів, листівок.

Організатори закликають житомирян вивішувати національні прапори на фасадах своїх будинків, щоб весь Житомир замайорів прапорами України. Рекламна агенція навіть готова надати бригаду монтажників для прикріплення до фасаду конструкції, яка триматиме прапор.

Прапори можна буде придбати по собівартості без націнки на підприємстві УТОГ та РА «Інформбюро».

Прапор на фасад будинку на Київській, 1 також пошиє житомирський УТОГ. Директор підприємства Олександр Єфимович каже, що УТОГ, який нині шиє чохли на амуніцію для українських військових, вирішив пошити й прапор, щоб підняти патріотичний дух у Житомирі.

Це буде найбільший прапор України, вивішений на фасаді споруди. Підтвердження цьому вже отримано від Книги Рекордів України.

«Українці єдині» – сказав директор УТОГу Єфимович.

Прапор – об’днавчий символ миру. Встановлення прапору пообіцяла підтримати міська влада, Рада керівників і підприємців Житомира, позицію якої висловить Володимир Дебой. З його слів, Україна єдина, а отже, потрібно зберегти єдність держави й шукати об’єднавчі моменти та шляхи порозуміння у суспільстві.

– Я вважаю, що підприємці міста підтримають встановлення об’єднавчого символу в Житомирі – національного прапора і я долучусь до цього процесу, – сказав Дебой.

Відкриття – 17 травня. Запрошуються житомиряни, щоб спільно заспівати гімн України та стати свідком розгортання національного прапора України.