Коростенський парк включили у всеукраїнський реєстр

15 квітня місто Коростень отримало витяг з Реєстру індустріальних (промислових) парків України.

Про це Репортер повідомили в Коростенській міській раді.

До першої п’ятірки українських міст, які офіційно підтвердили свої реєстрації, крім Коростеня ввійшли: Львів, Долина (Івано-Франківська область), Славута (Хмельницька область) та Кременчук (Полтавська область).

«За 22 роки незалежності в Україні не було створено достойної інвестиційної інфраструктури для ведення бізнесу – індустріальних парків. Сьогодні перші п’ять таких парків вже внесені до реєстру. Ми вітаємо всіх представників місцевої влади, які є ініціаторами створення індустріальних майданчиків, із їх першими дієвими кроками й вручаємо їм витяги з реєстру», – зазначив голова Держінвестпроекту Сергій Євтушенко.

Варто зазначити, що Коростень є першим містом на Україні, де був створений індустріальний парк (2007 рік).

Під час презентації індустріального парку «Коростень» Володимир Москаленко наголосив: «Індустріальні парки є ефективним засобом промислової модернізації та економічного зростання. Про це свідчить світовий досвід та наша практика. Коростень відкритий до співпраці з інвесторами і має досвід впровадження інвестиційних проектів, які можуть слугувати прикладом для багатьох міст України».

Фото з інтернету