На Житомирщині за ніч два рази обікрали один і той же магазин

В одному з сіл Житомирського району власниця торгової точки розповіла про те, що хтось уночі забрався до її магазину і виніс звідти продуктів на суму більше тисячі гривень, повідомили Репортер в УМВС.

На місце події виїхала слідчо-оперативна група.

Було встановлено, що злодії проникли до магазину, попередньо виставивши віконну раму. Експерти вилучили виявлені сліди, зафіксували інші докази, що вказували на перебування лиходіїв у приміщенні.

Тим часом оперативники карного розшуку вже працювали з місцевим населенням, дізнаючись, хто міг бачити або чути про крадіжку.

Шукати довелося недовго. Власне, слідчо-оперативна група ще навіть не встигла завершити огляд місця злочину, як колеги знайшли перших підозрюваних.

В одному з будинків неподалік від магазину оперативники натрапили на незвичайний продуктовий запас, розфасований в картонні ящики. Тут проживав раніше судимий місцевий житель.

Під час розмови з ним з’ясувалося, що чоловік запасся таким різноманітним асортиментом разом зі своїм товаришем і саме в місцевому сільмазі минулої ночі.

Спільник теж не заперечував причетності до нічних подій. Але, як виявилося, обидва винесли з магазину те, що було упаковано ще до них.

Затримані розповіли, що стали мимовільними свідками того, як двоє дійсних зловмисників виносили з магазину сумки з продуктами. А вже підігріті випитим алкоголем молодики не просто злякали злодіїв, які пробралися в сільмаг, але й самі не втрималися від спокуси винести і присвоїти те, що залишилося.

Звісно, обидва аж ніяк не розраховували, що першими на крадіжці попадуться саме вони. Тому погодилися назвати імена своїх попередників.

Ними виявилися односельці затриманих, теж раніше судимі.

За місцем проживання у них було вилучено ще партію вкрадених з магазину продтоварів.

Як повідомив начальник Житомирського райвідділу міліції Ігор Жміда, нині за фактом крадіжки з проникненням у приміщення (ч.3 ст.185 Кримінального кодексу України) відкрито кримінальне провадження.

Усім чотирьом фігурантам – випадковим і мимовільним – за чинним законодавством загрожує позбавлення волі на строк від трьох до шести років.