Народний виконком Житомира можуть ліквідувати, створивши “умови” відсутності кворуму

Член житомирського міськвиконкому Сергій Форест пояснив, чому міська рада Житомира не зменшила кількісний склад народного виконкому.

Нагадаємо, народний виконком пропонували скоротити на 10 осiб.

На переконання Фореста, народний виконком є незручним для нових керманичів міста. Позбутися виконкому можна шляхом створення ситуації відсутності кворуму для зібрання цього органу. А вже потім можна з нуля формувати підконтрольний владі виконавчий комітет.

У разі зменшення кількісного складу, автоматично зменшується необхідна для кворуму кількість представників виконкому. Тобто, у разі зменшення чисельності залишаться найактивніші, які відвідують, а отже не буде формального приводу розпустити виконком.

Нагадаємо, саме за контроль над виконкомом чи не найбільше нинішні керівники Житомира критикували попереднього міського голову Володимира Дебоя.

Форест пояснює: нема кворуму нема виконкому. Тобто, якщо декілька раз виконком не збирається через відсутність кворуму, депутати будуть мати змогу його розпустити.

Для кворуму нині треба 29 присутніх членів, оскільки наразі загальний кількісний склад виконавчого комітету житомирської міської ради – 57 представників. Про це Репортеру Житомира повідомила керівник оргвідділу міської ради Тетяна Паламарчук.

– А як він може збиратися в повному складі, якщо вже достатня кількість членів виконкому написали заяви про вихід з виконкому, а деякі «активісти» просто не ходять? – запитує Форест.

Він наголошує: у виконкомі є принципові представники громади, які бажають працювати й мають конкретні пропозиції щодо розвитку міста, а тому відстоюватимуть законне прово представляти інтереси громад, які їх делегували у виконком апеляцією до житомирян через ЗМІ та у разі потреби – судових органах.