Олігарх Ахметов керує ще і Харківською областю

Є інформація про те, що український олігарх Рінат Ахметов відвідав «дружню» Росію і самого ВВП в кінці березні-на початку квітня цього року.

Подейкують навіть, що на території федерації бачився з давнім, і, як виявляється, і теперішнім соратником Віктором Януковичем, де, як за звичай, за «філіжанкою чефіру» обговорили спільні плани на найближче майбутнє.

Реакція після візиту не забарилася – різке підсилення сепаратистських настроїв в Луганській, Донецькій і Харківській областях. Вже втретє захоплена будівля ОДА в Донецьку, погроми приміщень СБУ, а головне тотальний саботаж місцевих міліціянтів та інших численних силовиків.

Все скидається на те, що не домовившись з нинішньою владою про збереження колосальних пільг і преференцій для свого бізнесу з держбюджету «господар» Донбасу дав відмашку сепаратистам йти на крайні міри, що вони з успіхом і роблять. Є всі підстави вважати, що сепаратистам гарно платять, і ціни не так, як раніше, за участь в простеньких мітингах (150-200грн), а в твердій американській валюті по $ 500 на ніс.

Для оголошення бутафорських республік є все, і гроші, і зброя, і добре підготовлені боєвики, і ба, навіть завчасно заготовлені широкоформатні банери! Все це дуже і дуже прикро, але головне не це, а те, що місцеві, так звані «еліти», а насправді олігархи зі Сходу, перш за все в особі Ріната Ахметова просто-напросто вирішили приватизувати собі Схід України під прапорами Партії Регіонів та РФ.

Отож пазли лягли, тепер є логічним і завершеним висування кандидатом в президенти України Михайла Добкіна від ПР, бо, до повністю контрольованих Ахметовим і Єфремовим Донецької і Луганської областей, автоматично додалась і Харківська з Гепою і Допою разом взятими.

З геополітичної точки зору олігарха все правильно, прикупляємо партію, декілька областей, диктуємо свої умови як Банковій, так і Кремлю, шукаючи нове та комфортне «місце під сонцем».

Варто зазначити що в останній час Ахметов перестав публічно займатися політикою в її класичній формі, а став розглядати політику як частину своєї бізнес-структури і напевно перестав адекватно сприймати власне сутність політичних процесів. Суттєву роль в цьому процесі відіграє і міліардер – партнер Вадим Новінський, який не тільки став основним спонсором ПР, а й політичним «провайдером» Ахметова.

В.Новінський, донедавна громадянин Росії, а нині депутат Верховної Ради від м.Севастополя знаходиться в постійному контакті з Кремлем, дуже близький до патріарха Кирила та іншого політично істеблішменту сусідньої держави.

Отож, спроба олігархами розпалити громадянську війну очевидна. Як правило, ці люди окрім свого шкурного інтересу нічого іншого не переслідують, а тому, як то кажуть, нічого святого…

Якщо Ви думаєте, що олігархи Ахметов і Новинський десь там, на Сході, за тисячу кілометрів, то Ви глибоко помиляєтесь, вони вже тут, на Житомирщині міцно пустили корені в наші земельні чорноземи і витягують з неї всі сили та соки.

Так група СКМ і група «Смарт-Холдинг» створили аграрний холдинг « HarvEast». Холдинг створений на базі сільськогосподарських активів ММК ім. Ілліча (Маріуполь, Донецька область) чимала частина земель якого знаходиться в Попільнянському (і не тільки) районах Житомирщини.

Директором холдінгу є Дмитро Скорняков, але справжніми власниками і кінцевими бенефіціаріями прибутків цього холдингу вважаються все ті ж Рінат Ахметов та Вадим Новинський.

Аграрний холдинг «HarvEast» постійно воліє розширити межі своїх земель, звісна річ за рахунок активів інших аграрних компаній, які працюють в південних районах Житомирщини буквально «з’їдаючи» конкурентів, які не мали великої політичної ваги.

Отож, як каже відоме українське прислів’я, яке так яскраво відображає поведінку наших олігархів: «Скільки вовка не годуй, а він всеодно у ліс дивиться!»…