Після прийняття бюджету Житомира в міській раді з’явився винний – директор фіндепартаменту Гаращук

Депутат житомирської міської ради віднині вже влади Борис Буряченко зробив запит по змінам по бюджету розвитку Житомира на 2014 рік, запросив стенограму засідання 35-ї сесії міської ради для отримання деталізації витрат й побачив різницю, тобто нестачу 10-ти мільйонів гривень між тими цифрами, що опубліковано на сайті міської ради (113 мільйонів гривень) й тими показниками, що надав директор департаменту бюджету та фінансів міської ради Сергій Гаращук (103 мільйони гривень).

Про це стало відомо під час невдалої спроби зібрати кворум бюджетної комісії міської ради.

Засідання не відбулося. Якщо раніше у тому, що депутати саботують засідання постійних комісій міської ради був винен Дебой, то нині причин зривати засідання постійних комісій треба ще пошукати, адже громада в такий непростий в фінансовому плані час очікує від депутатів міської ради якоїсь ініціативи, відповідальності, а не роботи на «розслабоні».

Щоправда, частина депутатів бюджетної комісії все ж зібралася і ми поіменно назвемо цих людей, щоб стимулювати прогульщиків. Це депутати Кучик, голова комісії, Єлісеев, Лілик, Буряченко, Глазунов, Півоварова. Всі інші члени бюджетної комісії в цей були невідомо де.

Отож, без кворуму, а отже і прийняття жодних рекомендаційних рішень, присутнім на обговоренні депутатам і журналістам сайту Репортер Житомира й Житомир.інфо стало відомо, «у всьому винен Гаращук».

Бориса Буряченка обурює, що без рішення сесії, без рекомендацій постійних депутатських комісій гроші вписуються в таблицю й витрачаються невідомо куди. Каже, великі питання до начальника фіндепартаменту, виконкому, в.о. міського голови, який це все підписує, й взагалі це все попахує криміналом.

Буряченко вимагає проштамповане рішення, щоб звернутися в правоохоронні органи.

Депутат Андрій Лілик обурений тим, що депутати не дуже потрібні Житомиру, бо все, що вони вирішують на комісіях, голосують на сесіях, не відображається на процесах у місті. Можливо, тому й не ходять на засідання постійних комісій. Замкнуте коло якесь.

Пропозиція Лілика в цій ситуації: “Давайте тоді розпустимо міську владу, скажу грубо, цих 316 дармоїдів, які витрачають на себе близько 2 мільйонів гривень в місяць, при тому, що наповнення бюджету нині 0,0.”

Лілик не розуміє, чому в.о. міського голови не звільняє Гаращука, адже депутати вважають, що начальник департаменту фінансів винний у «гріхах», і його звільнення сприятиме наведенню ладу в фінансовому господарстві міста.

Сергій Сухомлин на цьому зібранні під час закликів звільнити Гаращука багатозначно мовчав.

Репортер Житомира отримав коментар Гаращука.

«Фіндепартамент формуючи рішення міської ради керується виключно тими позиціями, які були проголосовані під час пленарного засідання сесії 31.03.2014 та 04.04.2014. Незрозуміло, що це за різниця і де Буряченко її знайшов. Треба спільно з депутатом опрацювати його матеріали. Це непорозуміння, як і інформація про «вкрадені 43 мільйони» з бюджету Житомира, яка буквально «порвала» місто перед Новим 2013-м роком».

Нагадаємо, на одній із сесій міської ради після зміни влади депутати намагалися переконати громадськість в непрофесійності начальника КП “Житомирводоканал” Михайла Нечипорука.