У Житомирі бізнесмен принижує вчителя-пенсіонера: забрав землю, зломав теплицю, руйнує будинок і нікому нема діла

До журналістів Репортера звернулась вчитель-пенсіонер Галина Павлюк, яка проживає за адресою: 1 Травня, 15/1 кв. 3-а, яку вже просто дістав її сусід-бізнесмен Вадим Музичук, власник ательє “Муза”.

Жінка розповідає, по-перше: він незаконно приватизував ділянку, яка знаходилась в комунальній власності навпроти її будинку по пров. 1 Першотравневий, 3.

Тут, розповідають пані Галина з сусідами, раніше була напіврозвалена хата, в якій періодично жили “бомжі”.

Разом з сусідкою вони вирішили облагородити закинуте місце: насадили квітів, поставили теплицю.

Здивуванням стало для всіх те, що їх сусід Вадим заявив у 2013 р., що тепер ділянка його, бо він, наче, її вже приватизував ще в 2010 році.

Попросив їх звільнити територію. Хотів знести теплицю, але спочатку люди відстояли.

Керівник КВЖРЕПУ №16 Анатолій Толочко підтвердив це, надав Галині протокол погодження меж земельної ділянки за адресою 1 Травня, 13, за 2006 рік, та державний акт на землю, разом із схемою, згідно якої ця ділянка вже в межах власності пана Вадима.

Та от незадача, протокол за 2006 директор підписав лише у 2010 р.

Та й це ще не все.

Адреса ділянки пров. 1 Першотравневий, 3, а в документах 1 Травня, 13.

Це підтверджує викопіровка на якій чітко зазначений будинок, якого вже немає, а замість нього стоїть тин, який Вадим поставив декілька днів тому, таки розваливши теплиці пані Галини та увесь її труд.

До речі, загородивши вихід сусідів, які стали заручниками його забору.


Забор, який перекрив дорогу іншим сусідам.

Директор Толочко про будинок ні сном,ні духом, кажуть сусіди пані Галини, з якими він учора розмовляв. Хоча є вже вище згадана викопіровка та залишки газової труби.

Та це, схоже, для бізнесмена не біда, адже, як твердять сусіди, у нього і в ЖЕКу, і в раді, і в прокуратурі все “схвачено”.

Ось документи різноманітних інстанцій, починаючи з Держсільгоспінспекції України в Житомирській області і закінчуючи управлінням регулювання земельними відносинами міської ради, які в один голос твердять, що надання ділянки за адресою пров. 1 Першотравневий, 3 не приймалося, а приватизація за рішенням сесії міської ради від 02.03.10 №1206 пройшла з порушеннями, бо немає проекту землеустрою.

Та й це ще не все, по-друге: хата Вадима Музичука знаходиться поряд будинку пані Галини.

Раніше, тут був прохід і жінка мала доступ. Тепер сусід зробив самовільну прибудову і пенсіонерка немає ні ходу, ні доступу до цієї частини.

Хата 1917 року потроху руйнується, але про ремонт й годі думати, бо, “добрий” сусід її туди не пускає.


Добудова, за допомогою якої бізнесмен збільшив собі територію і руйнує стіну будинку жінки.

Ось документи від колишніх заступників Дебоя про те, що добудова справді незаконна. Виконавчі органи мали її знести, але “віз і досі там”.

Пенсіонерка у відчаї, не знає де шукати допомоги. Живе сама, виховує дитину з ДЦП. Протистояти зухвалому бізнесмену не в змозі.

Думала допоможе теперішня нова влада. Та де там.

Теперішня керівниця міста Любов Цимбалюк, до якої прийшла пані Галина, навіть не заглянула в документи, а просто відправила жінку до суду.

Правда, якщо бізнесмен швидко збудує на землі хоч щось,- справа пропала, не дійшовши до суду, адже, як кажуть, люди, нові документи у нього вже готові.