У Житомирі капітан міліції “погорів” на хабарі

Завершено розслідування у кримінальному провадженні, зареєстрованому за матеріалами Служби безпеки України стосовно співробітника підрозділу по боротьбі з незаконним обігом наркотиків одного з райвідділів УМВС України в Житомирській області.

Встановлено, що правоохоронець вимагав гроші у мешканця Житомира, стосовно якого було розпочато кримінальне провадження за фактом зберігання ним з метою збуту особливо небезпечного наркотичного засобу – марихуани та холодної зброї.

У ході слідства міліціонер пообіцяв, що за 5 тис. доларів США слідчий перекваліфікує дії підозрюваного на іншу статтю Кримінального кодексу України – 309, санкція якої передбачає більш м’яке покарання за вчинений злочин, та не виноситиме клопотання про тримання його під вартою.

Себе він запропонував у якості посередника у цій оборудці.

У лютому ц.р. співробітники СБУ затримали старшого оперуповноваженого УМВС «на гарячому» після передачі йому частини хабара – 1900 доларів США.

Правопорушнику повідомлено про підозру у підбуренні до надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище.

Матеріали кримінального провадження із затвердженим обвинувальним актом скеровано до суду.

Наказом начальника УМВС України у Житомирській області правопорушника звільнено із органів міліції.