У Житомирі за рахунок Світового банка відновлять систему водопостачання

Україна укладе угоду з Міжнародним банком реконструкції та розвитку (Світовий банк) щодо отримання позики для реалізації інвестиційного проекту «Розвиток міської інфраструктури – 2» у розмірі до 350 млн. доларів США.

Про це Репортер повідомили у Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.

Відповідний проект розпорядження було схвалено 23 квітня на засіданні Уряду.

За словами Віце-прем`єр-міністра України – Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимира Гройсмана, проект направлено на відновлення та заміну пошкоджених систем централізованого водопостачання і водовідведення, покращення якості питної води та утилізації твердих побутових відходів.

«Уряд ухвалив, що по воді це будуть Київ, Донецьк, Краматорськ, Кіровоград, Житомир, Тернопіль, Івано-Франківськ, Коломия, по твердим побутовим відходам – місто Харків. Фактично ми затвердили їх як учасників цієї програми. Відсоток під залучення коштів Світового банку складе 0,75% – це надзвичайно вигідні ресурси, які ми залучаємо для вирішення інфраструктурних питань», – зазначив Віце-прем`єр-міністр.

Нагадаємо, що у березні поточного року відбулась зустріч Володимира Гройсмана з Директором Світового банку у справах України, Білорусі та МолдовиЧімяо Фаном, на якій було поставлене питання про відновлення роботи над низкою інфраструктурних проектів, переговори за якими фактично були зірвані попереднім Урядом.

Відповідно до досягнених в ході цієї зустрічі домовленостей роботи над проектами було відновлено, і вже наприкінці березня новий Уряд схвалив проект розпорядження про залучення позики від Міжнародного банку реконструкції та розвитку для реалізації інвестиційного проекту “Підвищення енергоефективності в секторі централізованого теплопостачання України”.