У Житомирській області люди крадуть метал навіть з газових магістралей

У Бердичеві до міліції надійшло повідомлення про те, що з місцевої газової магістралі демонтовано металеві частини кранового вузла.

Повідомили Репортер в УМВС.

Дільничні інспектори міліції, які розбирались в обставинах правопорушення, встановили не лише чотирьох злодіїв, але й нелегальний пункт подальшої реалізації металу.

Керівник охорони підприємства повідомив, що невідомі демонтували спецобладнання: два металевих корпуса, чотири сегменти, гвинти, штурвал, чим спричинили збитків майже на 40 тисяч гривень.

Міліціонери, у першу чергу, перевірили найближчі багатоповерхівки.

І не дарма. Дуже швидко встановили чотирьох чоловіків. Двоє з них проживають неподалік й, фактично, щодень проходили повз спецобладнання, допоки не з’явилась ідея його демонтувати.

Згодом чоловіки розповіли дільничному, куди саме поділи викрадене.

Так міліціонери встановили місце розташування підпільного пункту прийому металобрухту, охайно замаскованого під підсобне приміщення у дворі приватного домогосподарства.

А займалась незаконним бізнесом 43-річна бердичівлянка. З її подвір’я було вилучено, окрім викрадених запчастин газової магістралі, ще 800 кг металобрухту та спеціальні ваги.

Відтак, окрім кримінального провадження за ч.2 ст. 185 (Крадіжка, вчинена за попередньою змовою групою осіб) нині бердичівськими слідчими розслідується і порушення порядку ведення операцій з металобрухтом (ст. 213 Кримінального кодексу України).