У Житомирській області подорожчали яйця та фрукти, а от сало й молоко – подешевшали

На продовольчому ринку Житомирщини у березні ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 2,0%.

Про це Репортеру повідомили в управлінні статистики.

Зокрема, яйця подорожчали на 28,6%.

Також підвищились ціни на цукор, борошно і крупи, рис у межах 9,1–5,0%.

Крім того, на 2,2–0,4% подорожчали масло, кисломолочна продукція, шоколад, риба та продукти з неї, сири, чай, сіль, прянощі та кулінарні трави, кондитерські вироби з борошна і цукру, мінеральні та джерельні води, бакалійні товари, десерти, супи, маргарин, морозиво, хліб, макаронні вироби, соуси, приправи, кава.

Зростання цін на фрукти в цілому на 13,3% відбулося, в основному, за рахунок подорожчання бананів на 23,9%, яблук – на 12,4%, цитрусових – на 9,4%.

Ціни на овочі піднялись загалом на 1,8%, у т.ч. капуста подорожчала на 12,1%, картопля – на 2,1%, натомість овочі, вирощені з насіння, подешевшали на 1,3%.

У той же час зниження цін на 4,4–0,6% зафіксовано на сало, молоко, м’ясо птиці, оливкову олію, свинину.

Алкогольні напої, тютюнові вироби стали дорожчими загалом на 0,4%, зокрема, алкогольні напої – на 0,7%.