У підприємців заберуть землю під готельно-ресторанним комплексом на Житомирщині

Ухвалою Житомирського апеляційного адміністративного суду відхилено скаргу ТОВ «Домінвест» та залишено без змін постанову Житомирського окружного адміністративного суду, щодо заборони побудови в Черняхівському та Житомирському районах готельно-ресторанного комплексу.

Про це Репортеру повідомили в обласній прокуратурі.

Визнано протиправним та скасовано розпорядження голови Черняхівської райдержадміністрації про затвердження акту державної приймальної комісії про введення в експлуатацію (у 2007 р.) спорудженого готельно-ресторанного комплексу на земельній ділянці, що розташована на території двох районів.

Установлено, що ТОВ «Домінвест», у порушення ст. 24 Закону України «Про планування і забудову територій» та п.2 Положення про порядок надання дозволу на виконання будівельних робіт, затвердженого наказом Держбуду України, без отримання необхідних дозвільних документів побудувало готельно-ресторанний комплекс.

Райдержадміністрація, у свою чергу, видала протиправне розпорядження, на підставі якого об’єкти нерухомості введено в експлуатацію.

Подальша доля незаконно зведеного готельно-розважального комплексу не уточнюється.

Нагадаємо, мальовничі природні території площею 0,5 га та 1, 4 га Житомирська РДА передала в оренду ТОВ «Домінвест» навіть без вилучення цих земельних ділянок у постійного користувача ДП «Житомирське лісове господарство» та зміни їх цільового призначення.

У той же час сусідня Черняхівська райдержадміністрація «розщедрилась» настільки, що надала в оренду фізичній особі земельну ділянку водного фонду площею майже 30,5 га для риборозведення й ведення бджільництва.

Проте, не маючи наміру використовувати землю за цільовим призначенням, громадянин передав її в суборенду ТОВ «Домінвест», яке нашвидкоруч побудувало там готельно-ресторанний комплекс, на який оформило право власності.