У поляків з’явився власний суперкар

Польська компанія Arrinera Automotive заявила про готовність почати серійне виробництво власного суперкара Hussarya, названого на честь польської гусарської кінноти.

Творці суперкара розраховують продавати приблизно по сотні екземплярів “Гусар” на рік.

Цікаво, що зображений на офіційних фото серійний варіант Arrinera Hussarya помітно відрізняється від прототипу, представленого ще в 2011 році.

Тоді польських дизайнерів звинуватили в активному використанні стилістичних кліше Lamborghini, і стилістам Arrinera Automotive довелося оперативно вживати заходів.

Попутно інженерам довелося злегка допрацювати і шасі суперкара.

Кузов Hussarya складається з високоміцних сталей, алюмінію, кевлара і карбону.

За деякими даними, в його розробці брав участь і знаменитий британський інженер Лі Ноубл, що є автором декількох унікальних суперкарів.

За рахунок обширного використання ультрасучасних матеріалів польським інженерам вдалося утримати вагу купе в межах 1300 кг.

Відповідно, 650-сильний V8 об’ємом 6,2 літра, запозичений у GM, прискорює купе до 100 км/ год всього за 3,2 секунди. Максимальна ж швидкість серійного екземпляра, за розрахунками поляків, складе 340 км/год.

На етапі демонстрації прототипу представники Arrinera заявляли, що будуть готові розлучатися з суперкарами за ціною в 160 000 доларів.

Проте зараз, за припущеннями деяких експертів, ціна буде дещо збільшена, так як інженерам довелося внести в конструкцію Hussarya кілька удосконалень.

Виробництво повинно стартувати вже в найближчі місяці.
____________________________________________________________________________________
Интернет-магазин “Topidom” предлагает газовые котлы для отопления ACV разных комплектаций. Заходите, выбирайте, заказывайте, товар отличный.