Від сьогодні росіяни можуть перебувати на території Житомирської області не більше 90 днів

З 00.00 годин 7 квітня 2014 року Держприкордонслужба розпочне здійснювати перевірку виконання громадянами Російської Федерації вимог щодо термінів перебування в Україні.

Про це Репортеру повідомили в прикордонній службі.

На виконання доручення Кабінету Міністрів України з 7 квітня 2014 на громадян РФ поширюватимуться вимоги підпункту 2 пункту другого Порядку продовження терміну перебування та продовження або скорочення терміну тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства на території України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 15.02.2012 № 150.

Це рішення було прийнято у відповідь запроваджених обмежень російською стороною, яка, починаючи з 1 січня 2014 року, встановила схожі терміни перебування на території Російської Федерації для громадян України.

Тепер громадяни Російської Федерації, які на законній підставі прибули в Україну, можуть тимчасово перебувати на її території не більш як 90 днів протягом 180 днів з дати першого в’їзду, якщо інший термін не визначено міжнародними договорами України.

У разі виявлення фактів невиконання громадянами РФ вимог щодо терміну перебування на території України під час в’їзду в Україну – співробітники Держприкордонслужби України відмовлятимуть їм у перетинанні державного кордону, а за порушення терміну перебування під час виїзду з України притягуватимуть до адміністративної відповідальності.

Дія цієї постанови не застосовуватиметься відносно громадян РФ, які перетинають українсько-російський кордон у рамках Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Російської Федерації про порядок перетинання українсько-російського державного кордону жителями прикордонних регіонів України та Російської Федерації від 11.10.2011 року.