Замість декларації про доходи Француз оприлюднив виправдання

Віталій Француз, голова Житомирської обласної ради вже 10 років не може відремонтувати 122 метрову квартиру.

Про це повідомив сам Француз у відповіді на інформаційний запит від сайту Репортер Житомира, в якому ми просили надіслати всього-навсього копію декларації про доходи, яку не отримали.

Замість копії декларації надійшло виправдання щодо неможливості проживання в одній з трьох квартир Віталія Француза через її аварійний стан, що нас, насправді, не цікавило.

Отож, статки Француза за 2013-й рік. Левова частка – міліцейська пенсія, від розміру якої житомирські пенсіонери можуть втратити свідомість – 151 тисяча 769 гривень, 64 копійки. Ділимо на 12 місяців і опачкі: 12 тисяч 647 гривень 47 копійок.

Непогано, як для європейських стандартів. Рухаємось в Європу, починаємо з житомирських пенсіонерів-чиновників від влади, яка здолала закорумпований режим.

Хоча дружині Віталія Йосиповича до Європи далеко – її річна пенсія становить 13 тисяч 587 гривень. Ділимо на 12 – 1132 гривні 25 копійок. Стандартна пенсія бідного українського пенсіонера.

Але не спішить лити сльози: на рахунках членів сім’ї Француза – 179 тисяч гривень, а у Француза – 400 тисяч гривень на рахунках. Жити можна і без пенсії. А от як живуть нині прості житомирські пенсіонери і які в них рахунки на кредитних картках банків – всі ми знаємо.

Загалом, сукупний дохід Француза за минулий рік – 179 тисяч 411 гривень, 50 копійок.

Голова обласної ради їздить на «ToyotaCamry» 2009 року випуску.

Земельними ділянками поки не розжився. Принаймні, декларація за 2013-й рік їх не показує.