Земля посварила житомирян Ганну Павлюк та Вадима Музичука. Частина друга. Фото

Скандали за межу між сусідами – звичне явище. Проблема стара як світ й тягнеться споконвіку.

Спірна земля – яблуко розбрату між людьми, й інколи навіть державні органи, покликані врегульовувати такі речі, не здатні помирити сусідів.

Земля посварила житомирян Ганну Павлюк та Вадима Музичука.

Прилягаючи до приміщення обласної прокуратури, на вулиці Першого Травня у Житомирі в сторону Польової розташовані будинки приватного сектору.

До 2006 року громадянки Тушинська М.М., Ільченко Н.О., Павлюк Г.М. користувалися прилеглою до їхніх ділянок нічийною територією – загородили її частину парканами й садили там квітки.

Скандал почався, коли Вадим Музичук придбав квартиру №3 в будинку №13 по вулиці Першого Травня, а разом з нею – земельну ділянку площею 0,0451 га. Саме ту ділянку, де сусідки займалися квітковим благоустроєм.

Державний акт на право власності на земельну ділянку Музичуку виданий відповідно до рішення Житомирської міської ради від 2.03.2010 року № 2106 та зареєстрований в Книзі записів реєстрації державних актів на право на землю та на право постійного користування землею, договорів оренди землі за відповідним номером.

Отримавши право на землю, Музичук 3.06.2013-го року в письмовій формі шанобливо попросив сусідку Павлюк звільнити до 31.10.2013-го року від належного їй майна його земельну ділянку.

Однак, жінка пішла по всім інстанціям зі скаргами на незаконність дій сусіда.

Разом з тим, як стало відомо, громадянка Павлюк навіть не приватизувала землю свого двору.

Музичук каже – нехай би свої справи впорядковувала, свою ділянку до ладу приводила, а не зазіхала на спочатку нічийну, а тепер приватну землю.

І ще, зі слів Музичука, якби вона сусідка була впевнена в своїй правоті – вже б давно звернулася до суду, а так чому не звертається? Бізнесмен натякає – сусідку заспокоїли б гроші, але він цього робити не збирається.

Репортер Житомира у першому матеріалі дав можливість висловити свої претензії Г.М. Павлюк.

У Житомирі бізнесмен принижує вчителя-пенсіонера: забрав землю, зломав теплицю, руйнує будинок і нікому нема діла

Але для того, щоб почути сусіда-бізнесмена, нам довелося вдруге завітати на скандальну межу. Музичук показав свою територію й двір сусідки, який не заблокований.

Павлюк Г.М. вийшла на двір й поспілкувалася з журналістом Репортер Житомира. Вона переконувала – сусід захопив землю незаконно, це все справа рук криміналу.

На запитання: чи узаконила вона літню кухню й чи приватизувала свою ділянку, ми почули відповідь, що це її приватні справи, в які ми маємо право лізти.

Ще одне запитання до Павлюк Г.М.: «Чи мали ви законне право на землю, яку вважаєте своєю, в момент її приватизації Музичуком?». Відповідь: «Має бути такий закон, за яким земля, якою користуються більше 25 років має надаватися в приватну власність користувачу».

На це, вона, очевидно, й сподівалася.

Тепер же прийдеться миритися з сусідом, бо в нього є акт на землю, звісно, якщо він цю хату з ділянкою не продасть.

Документи Музичука:

Музичук відповідно до акта на землю є власником ділянки. Сусідки використовували його землю для власних потреб

Земля у сусідки Павлюк Г.М. біля її будинку не приватизована, проектно-дозвільна документація на зведену прибудову відсутня. При цьому, Павлюк Г.М. цікавить розширення її землеволодінь

Прибудова до квартири Музичука відображена у матеріалах технічної інвентаризації ще до 5-го серпня 1992-го року, тобто він нічого не відгорожував.

Держкомзем на основі документації із землеустрою виділив землю

Тимчасовий паркан Музичука

Територія зсередини – там були клумби

Два сусідніх будинки – Музичука – червоний, Павлюк – з оббитою вагонкою верандою

Акт на землю