Цьогоріч у Житомирі відзначатимуть День героїв і влада, і активісти

У Житомирі 23 травня до Дня героїв урочистою ходою пройде почесна варта, військовий оркестр і колона житомирян, повідомили Репортер в обладміністрації.

Квіти покладуть до пам’ятників, погрудь і меморіальних дошок Т.Шевченку, І.Франку, В.Чорноволу, М.Грушевському, О.Ольжичу, М.Сціборському та О.Сенику, а також до стел героям Небесної сотні на майдані ім. С.П.Корольова та біля Свято-Михайлівського кафедрального собору.

У Житомирському українському академічному музично-драматичному театрі ім. І.Кочерги відбудеться звітний концерт Житомирського коледжу культури і мистецтв ім. І.Огієнка, присвячений Дню героїв, а в облдержтелерадіокомпанії – концерт козацького духового оркестру «Енергія», присвячений Дню героїв та 10-річчю створення колективу.

В обласній державній адміністрації відкриється виставка «Наші герої». Буде проведений командний чемпіонат Житомирської області з легкої атлетики, присвячений героям України.

В свою чергу активісти пройдуться традиційною смолоскипною ходою. повідомили Репортер в “Новій силі”.

Розпочнеться акція о 20.30 на вулиці Ольжича, звідки колона вирушить центральними вулицями міста до пам’ятника Шевченко.

Нагадаємо, День героїв — щорічне свято в Україні, що відзначається 23 травня, встановлене на честь українських вояків — борців за волю України, передовсім, лицарів Київської Русі, козаків Гетьманської Доби, опришків, січових стрільців та вояків Армії УНР, УПА та діячів ОУН.

З проголошенням незалежності України свято почало набувати розголосу і поширилося в центральні та східні регіони країни.