Депутатам постфактум пропонують виділити 3,8 млн. грн. на новостворений батальйон територіальної оборони Житомирської області

21 травня о 10 год. обласні депутати зберуться на позачергову сесію, на якій виділять 3,8 млн. грн. на новостворений 10-й батальйон територіальної оборони Житомирської області.

Про це повідомляє сайт обласної ради.

Як повідомили Репортеру обласні депутати, Програма не розглядалась на бюджетній комісії. Про неї та позачергову сесію вони дізнались постфактум.

Згідно Програми матеріально-технічного забезпечення 10-го батальйону територіальної оборони Житомирської області з обласного бюджету виділяється 1,1 млн. грн., з інших джерел, не заборонених законодавством – 2,7 млн. грн.

Необхідність створення ще однієї військової одиниці пояснюється загрозою нападу Росією на інші території України.

Участь в батальйоні братимуть 430 чоловік. За ці кошти для них закуплять обладунки, постіль та засоби зв’язку.

Коли бійцям закуплять зброї і за які кошти, поки не повідомляється.

Нагадаємо, як повідомляли раніше в обладміністрації, на Житомирщині створюється нове військове формування – батальйон територіальної оборони, котрий буде підпорядковуватися генеральному штабу Збройних Сил України. Новостворений батальйон дислокуватиметься у Новограді-Волинському.

Новостворений батальйон захищатиме та охоронятиме спільно з прикордонними підрозділами державний кордон з Республікою Білорусь у межах Житомирської області; охоронятиме та оборонятиме важливі об’єкти області; здійснюватиме боротьбу з диверсійно-розвідувальними силами, іншими озброєними формуваннями агресора та антидержавними незаконно утвореними озброєними формуваннями.

Штат батальйону фактично сформований завдяки призовним військовозобов’язаним та добровольцям.