Для онкогематології Житомирської обласний лікарні австрієць подарував сучасний аналізатор за 45 тис. євро

14 травня Житомирська обласна дитяча клінічна лікарня отримала унікальне обладнання – аналізатор біохімічний автоматичний «BioChem FC-360».

Про це Репортер повідомили в прес-службі лікарні.

Вартість цього обладнання становить 45 тисяч євро і отримала його лікарня від австрійського мецената Тобіаса Гроліча, який є генеральним директором ДП «Євроголд».

За словами завідуючої онкогематологічним відділенням обласної дитячої клінічної лікарні Людмили Чмут, дане обладнання прийшло на заміну старому аналізатору, який використовувався вже більше 20 років та не відповідає сучасним вимогам.

“Аналізатор «BioChem FC-360» є високоефективним та повністю автоматичним настільним аналізатором відкритого типу для отримання результатів по клінічній хімії, імунології, електролітам та моніторингу лікарських засобів. Максимальна його потужність – 360 тестів за годину”, – зазначила Людмила Олегівна.

Прилад було встановлено у клініко-діагностичній лабораторії лікарні. Її завідувачка Людмила Бондарєва зазначила, що працівники лабораторії вже опановують навички роботи на аналізаторі.

“Із гордістю хочу констатувати, що подібних аналізаторів в обласних дитячих лікарнях нашої держави було всього п’ять, наш – шостий. Тому ми вже домовилися з нашими колегами з інших регіонів про подальшу співпрацю”, – скзала лікар.