До Женеви приїхав дерев’яний автомобіль

Колись дерево було цілком звичним матеріалом при виготовленні конструкції автомобіля.

Зараз воно використовується тільки при обробці інтер’єру. Однак одна компанія з Фінляндії вирішила повернути моду на дерев’яні запчастини. Свої розробки вона представила на автосалоні в Женеві.

У спробах відновити статус дерева як повноцінного матеріалу при виготовленні автомобіля (діючого і, що називається, на ходу, а не макета), фінська деревообробна компанія UPM – Kymmene Oyj вирішила створити повноцінний прототип Biofore, який зможе їздити по дорогах загального користування.

На автосалоні в Женеві дебютував екологічно чистий (??в дещо іншому розумінні) автомобіль, побудований на рамі, яка виготовлена ??з деревної маси і фанери. Бігає машинка на паливі, зробленому з деревної кори, пеньків і гілок.

У компанії, що базується в Гельсінкі, заявили, що цей крок – більше, ніж просто маркетинговий хід. UPM – Kymmene Oyj зуміла розробити технологію, яка перетворює лісоматеріал в потенційну альтернативу для автомобільної індустрії.

Концепт являє собою набагато більше, ніж єдиний у своєму роді прототип. Він використовує промислові деталі і, більше того, відповідає європейським вимогам з безпеки при зіткненнях, а також стандартам пожежної безпеки.

При цьому автомобіль комфортний і зручний в експлуатації. Принаймні, про це заявляє його виробник.

Фінська компанія, мабуть, перша в сучасному автопромі вирішила запропонувати дерев’яний автомобіль. Але й інші виробники придивляються до цього матеріалу. Так, Ford планує використовувати композитний пластик на основі дерева для деталей інтер’єру кроссовера Lincoln MKX 2014 модельного року.

Компоненти були створені у співпраці з деревообробної компанією Weyerhauser Co. і постачальником автокомплектуючих Johnson Controls Inc.
__________________________________________________________________________________
Компания «ЗА ГРАНИЦУ ЗА РУЛЕМ» предлагает всем оформление финской визы. На своем автомобиле или на деревянном, но страна вам понравится, а с документами вам помогут опытные специалисты компании. Хорошего отдыха.