Духи Chanel № 5 опинилися під загрозою заборони

Єврокомісія (ЄК) почала розгляд питання про заборону 12 інгредієнтів, що використовуються для виробництва Шанель № 5 та інших відомих парфумів.

Потенційно небезпечні для алергіків речовини можуть опинитися поза законом у серпні 2014 року, що поставить під загрозу існування низки знаменитих ароматів.

У список парфумерних інгредієнтів, які можуть бути заборонені як потенційно алергенні, увійшли боби тонка через що міститься в них кумарину (кристали цієї речовини мають аромат свіжоскошеної трав), рожеве масло (містить евгерін, пахне гвоздикою).

З тієї ж причини під вето можуть виявитися масла лимона і мандарина, екстракт деревного моху і синтетична молекула HICC, яку цінили парфумери за рідкісний аромат лілії. Які ще речовини можуть потрапити під заборону, не повідомляється.

Згідно зі статистикою ЄК, алергією на ці речовини страждає від 1 до 3 відсотків населення Європи. Наявність алергенних компонентів у складі парфуму може викликати шкірне роздратування і набряки.

Нововведення може торкнутися великі бренди – Chanel, Hermes, Dior і Guerlain – і невеликі, так звані нішеві парфумерні марки. Зокрема, закон зробить неясними перспективи виробництва відомих парфумів, наприклад, № 5 від Chanel, Shalimar від Герлен і Miss Dior від Christian Dior.

Законопроект викликав суперечливу реакцію представників парфюмерно-косметичної індустрії. У Chanel повідомили, що стурбовані ситуацією, але дивляться на неї з оптимізмом, розглядаючи потенційну необхідність пошуку заміни для інгредієнтів як «виклик» для їх кращих «носів», тобто парфумерів.

У Виданні де Parfums Frederic Malle парфумер Фредерік Маль розкритикував законопроект, назвавши його абсурдом.

Експерт пояснив, що йому доведеться поміняти формули чверті своїх ароматів, на що піде більше півроку.

«Щоб захистити крихітну частину населення, вони змушують страждати інших», – зауважив Маль.

Вже майже сто років духи Шанель № 5 незмінно входять в десятку самими продаваних парфумів у світі.

_________________________________________________________________________________
Компания Popraktike.ru предлагает качественный отчет по практике юриста. Обращайтесь, фирма свою работу выполнит на все сто, Вашему руководителю понравится.