«Фанати» екс-мера Житомира Дебоя відкликали позовну заяву

Друге засідання суду за позовом «фанів Дебоя» Зозулі, Ясюнецького і Сухомлина завершилося тим, що позивач відкликав свою позовну заяву, не дочекавшись рішення суду.

Все сталося після того, як екс-мер публічно заявив, що особисто не оскаржував дострокове припинення своїх повноважень як міського голови і нікого про це не просив. Натомість позовну заяву, подану паном Зозулею, вважає провокацією і фарсом, абсолютно безграмотним з юридичної точки зору. Судовий позов не ніс за собою жодних правових наслідків.

Присутня на суді депутат міської ради Ольга Пархомчук упевнена, що позовна заява була подана з метою відтягнення дати призначення позачергових виборів у Житомирі, однак цей фарс не пройшов. Депутат розповідає, що тепер через 2 місяці після того, як Дебой пішов із посади міського голови, багато хто із депутатів зрозуміли, що рішення 25 лютого 2014 року було прийнято поспіхом та на емоціях.

Нагадаємо, екс-мер Житомира Володимир Дебой заявив, що буде змушений звернутися до суду, якщо в місті й далі затягуватимуть з призначення позачергових виборів міського голови.

Правда, в свій час, Верховна рада так і не призначила виборів у Житомирі на 25 травня, як у інших містах України. Як пояснював глава профільного комітету Давид Жванія, 25 березня є останнім днем, коли можна було призначити місцеві вибори, щоб ЦВК встигла призначити їх на 25 травня.