Google спростила збереження карти для інтернет користувачів

Компанія Google оновила свої картографічні програми для мобільних платформ iOS і Android, дозволивши через меню зберігати різні ділянки карт для використання в офлайн-режимі і давати кожному з них назву.

Про це йдеться в офіційному блозі Google.

До цих пір в додатках Google Maps теж була можливість зберегти ділянку карти для роботи офлайн. Однак для цього потрібно було ввести в пошуковому рядку фразу «ОК Maps», про що знали далеко не всі користувачі.

У новій версії користувачеві досить натиснути на сегмент карти, вибрати у випадаючому меню функцію «Зберегти карту для використання офлайн» і дати назву ділянці, наприклад, «Відпустка в США». Щоб отримати доступ до своїх офлайн-карт, потрібно зайти в Google Maps з даними свого облікового запису в Google, натиснути на іконку профілю в правому верхньому кутку і вибрати потрібний маршрут.

Ще одним нововведенням стали підказки водієві про те, яку смугу руху вибрати, щоб не пропустити свій поворот або з’їзд. Однак ця функція поки доступна лише в США, Канаді та Японії.

В оновленні Google Maps велику увагу приділено рекомендаційним функціям. За допомогою нових фільтрів користувач може вибрати ресторан, бар або готель по годинах роботи, цінової категорії, рейтингу і так далі – залежно від країни.

Якщо користувач, наприклад, супутникового інтернету зберіг для себе те чи інше місце на картах, яке він хотів би відвідати, то ці дані будуть відображатися на всіх пристроях, де він використовує Google Maps.

Щоб зберегти цікаве місце на карті, потрібно клікнути по ньому і відзначити зірочкою. За словами розробників, в мобільних картах тепер можна переглянути панорами вулиць Street View, а також панорамні знімки інтер’єрів деяких готелів і ресторанів.

Нарешті, в мобільних додатках Google Maps покращена можливість планування поїздки на потязі, з можливістю вибрати станцію, день і час відправлення, а також для деяких країн додана інтеграція з сервісом замовлення таксі Uber.