Хто із житомирських військових учасник бойових дій, а хто ні?

Сьогодні зранку, 29 травня, близько сотні жінок з Житомирської області приїхали у столицю, щоб зустрітися з депутатами Верховної Ради, представниками Міністерства оборони України та керівників Генерального штабу ЗСУ і висловити їм своє обурення з приводу ситуації, у якій знаходяться їх сини, чоловіки, котрі у складі 95-ї аеромобільної бригади беруть активну участь у антитерористичній операції на Сході країни, повідомляє обладміністрація.

Жінки вкрай стурбовані тим, що їхні близькі, захищаючи кордони, не мають достатньо бронежилетів, касок, погано озброєні, часом позбавлені найелементарніших гігієнічних засобів.

Військовослужбовці, які з перших днів є учасниками антитерористичної операції на Сході, приписані до військових частин Житомира і області, тож жінки не впевнені у тому, що вони матимуть статус учасників бойових дій і на них поширюватимуться відповідні пільги.

Але найголовніше, чого хочуть жінки, – повернути своїх рідних додому.

До родичів десантників вийшов народний депутат Олександр Мирний. За результатами розмови депутат вже виступив на парламентській трибуні.

“Ми вимагаємо негайного прибуття сюди представників Міністерства оборони зі звітом про те, що відбувається в зоні проведення антитерористичної операції. Тому що, зустрічаючись із матерями військових 95-ї бригади, нам озвучили кричущі факти”, – заявив депутат.

Також, за словами депутата, не проводиться ротація військовослужбовців.

“Люди перебувають тут по три місяці. Є моральна втома, є фізична втома, і потрібно людям відійти, відпочити”, – сказав політик

До того ж, як пише “Українська правда”, за словами нардепа, виявляється військові 95-ї бригади знаходяться на навчаннях в Широкому Лимані, в Миколаївській області.

“Вони виявляється не ведуть бойових дій в зоні проведення АТО. То вибачте, яким чином наші хлопці там воюють, яким чином, наші хлопці там гинуть? Що випливає з цього? Те, що ці люди не є учасниками бойових дій”, – додав він.

Як повідомляє “5 канал”, Міністр оборони Михайло Коваль, з трибуни парламенту заявив, ротації військових, залучених до антитерористичної операції, не буде. Пояснив це тим, що замінити військових – ніким.