Lenovo наростила прибуток за рахунок смартфонів

Китайський виробник електроніки Lenovo збільшив чистий прибуток за підсумками 2013-2014 фінансового року на 29 відсотків до 817 мільйонів доларів за рахунок рекордних продажів смартфонів.

Про це повідомляється у фінансовому звіті на сайті Lenovo.

За даними компанії, їй вдалося продати за рік рекордні 50 мільйонів смартфонів, з яких 44 мільйони – на глобальному ринку. Цей показник у компанії виріс за рік на 72 відсотка.

Річна виручка Lenovo склала 38,7 мільярда доларів – на 14 відсотків вище, ніж роком раніше. Приблизно 51 відсоток виручки припав на ноутбуки, 28,5 відсотка – на настільні комп’ютери ( десктопи ), 14,6 відсотка – на мобільні пристрої.

Частка останніх в структурі виручки збільшилася, тоді як ноутбуків і десктопів – знизилася.

До кінця звітного періоду Lenovo є четвертим у світі виробником смартфонів за обсягом продажів з часткою в 4,4 відсотка на глобальному ринку, свідчать дані аналітичної компанії IDC.

За цим показником вона поки значно поступається Samsung і Apple, а також трохи не дотягує до іншого китайського виробника Huawei.

Однак Lenovo раніше заявила про намір купити у Google компанію Motorola Mobility. Після закриття угоди китайський виробник має намір довести річний обсяг продажів до 100 мільйонів пристроїв.

Продажі планшетів Lenovo за звітний рік виросли в чотири рази до 9,2 мільйона пристроїв. Компанія займає на цьому ринку четверте місце, після Apple, Samsung і Asus.
_________________________________________________________________________________
Чтобы всегда держать свои дела в порядке, особенно, что связано с денежными оборотами, всегда обращать внимание стоит на налоговый консалтинг. Компания “Финаудитсервис” сделает это максимально эффективно.