Строковики, в тому числі з Житомирщини, не беруть участь в АТО, – Міноборони

15 травня, деякі засоби масової інформації розповсюдили повідомлення щодо нібито участі в антитерористичній операції військовослужбовців строкової служби Збройних Сил України, йдеться в повідомленні Міноборони.

Ця інформація не відповідає дійсності, оскільки військовослужбовці строкової служби ЗС до виконання завдань АТО не залучаються.

Управління преси та інформації Міністерства оборони України закликає представників засобів масової інформації оприлюднювати виключно перевірені факти щодо діяльності оборонного відомства та Збройних Сил України, отримані з офіційних джерел.

Нагадаємо, учора, як повідомлялось у ЗМІ, в Полтаві матері мобілізованх блокували військову частину, щоб не допустити солдат до відправлення на Донбас.

Подібні настрої існують і у Житомирі.

За їх словами, чоловіки, які призвались, прийшли захищати свою область, а не іншу.

Військове керівництво заявило, що солдати-строковики призвані виконувати свій обов’язок – служити Батьківщині, але їх використовують як тилове підкріплення. У військових діях вони участь не беруть.

Як повідомляв Репортер, 14 травня бою біля Краматорська загинуло 9 українських військових. Серед них, 5 із Житомирщини.

Близько двадцяти зазнало поранень. Підрозділ 95-ї аеромобільної бригади потрапив у засідку. Терористи підірвали з ручного гранатомета вантажівку, що перевозила боєприпаси.