У Житомирі активісти твердять, що платні “штрафмайданчики” ДАІ вже не діють

Сьогодні в Житомирі зупинено здирницький бізнес ДП «Інформ-Ресурси», якій платили власники автівок на штрафмайданчиках УДАІ, твердять активісти “Демальянсу”.

Про це вонизаявили під час прес-конференції із представниками автоінспекції.

З травня 2012 по квітень 2014 року на стоянку було доставлено понад 1 200 автомобілів. Власники цих авто сплатили за ряд надуманих послуг понад 750 тисяч гривень, приводять цифри активісти.

Організатором схеми є ДП «Інформ-Ресурси», керівником якого є депутат Житомирської міської ради, регіонал Микола Примачек.

З боку МВС тарифи на послуги «майданчиків» підписував начальник Управління матеріального забезпечення УМВС Володимир Обаранчук.

На сьогоднійшній день в місті подібний “штрафмайданчик” вже не працює, а сторожам не виплачують заробітну плату за багато місяців.

Наразі 20 водіїв, які вважають себе потерпілими від такої підприємницької діяльності, подали 20 повідомлень про злочин.

“Дана схема мала явні ознаки злочину. Працівники ДАІ відбирали у людей їх авто, ставили на платний майданчик, а за повернення вимагали кошти. Керівництво підприємства «Інформ-Ресурси» увійшовши в змову з працівниками міліції, налогодило собі достатньо прибутковий бізнес. Ми закликаємо всіх потерпілих у даній шахрайській схемі звертатись до прокуратури з повідомленнями про злочин. Готові допомогти у цьому житомирським автомобілістам”, – зазначив активіст Дмитро Ткачук.

Нагадаємо, у березні 2013 року до активістів звернувся житомирянин Віталій Єфремов. Чоловік попросив допомогти повернути авто, яке вилучили працівники ДАІ та доставили на один з подібних автомайданчиків в Житомирі.

За повернення автомобіля з Єфрємова вимагали близько 8 000 гривень і сума зростала кожного дня. Розібравшись в юридичних аспектах теми, авто повернули без жодних грошей.