У Житомирській області місцева “еліта” через суд хотіла виселити з хати жінку з дітьми-інвалідами

У Житомирській області, в Олевському районі, в с.Новоозеряни місцеві бізнесмени хотіли виселити з хати жінку з дітьми-інвалідами.

Жінка, по переселенню, отримала хату в 2011 році, позачергово.

На хату претендувала і місцева “еліта”.

Села на Житомирщині в основному розвалені і порожніх хат там, як кажуть, “море”.

Їм запропонували інший дім. Але місцеві “князки”, які вважають, що можуть взяти все, що хочуть, бо мають гроші, вирішили хату у жінки забрати, мотивуючи тим, що стояли на черзі раніше, ще в 2009 році.

Перший судовий позов, який розглядався в Олевському районному суді, малозабезпечена сім”я виграла.

Але ті, хто намагається позбавити дітей житла, подали апеляцію “Про скасування рішень, визнання ордеру недійсним та виселення” до Апеляційного суду Житомирської області.

Більше того, як повідомив Репортеру місцевий активіст та журналіст Олександр Ніколайчук, суддя Житомирського апеляційного суду зателефонувала правозахиснику, який захищав жінку, та сказала, “аби не ліз куди його не просять”. Наголосила, що справу буде сфабриковано, а дітей-інвалідів позбавлено права на житло.

Сьогодні, 20 травня, журналісту Репортера, перед судовим засіданням, Вознюк Руслана, жінка-мати, та її підтримка ( сільській голова та працівниця соціальної служби) розповіли, що їх противників одна із суддів зустріла привітно, обняла і повела до себе в кабінет.

Жінки розповідали це зі сльозами на очах, вважаючи, що справу програли, адже “вскрізь все куплено”.

Чи то докази іншої сторони були не переконливі, чи можливо вплинула присутність у залі журналіста, а чи, можливо, те і те, та суд таки став на бік пані Руслани і залишив незмінним попереднє рішення колег.

То ж, жінка з дітьми й далі житиме в свої хаті.