У Житомирській області заради 700 грн. молодики закатували пенсіонерів

Зухвалий розбійний напад на подружжя пенсіонерів трапився у квітні поточного року, негідників, які це зробили впіймали лише тепер.

Про це Репортеру повідомили в УМВС.

Невідомі чоловіки у чорних масках проникли до будинку і силоміць зв’язали сполоханих 77-річного господаря та його 74-річну дружину, вимагаючи у них віддати усі грошові заощадження. Свої вимоги розбійники підкріплювали фізичними знущаннями, нещадно побивши стареньких.

Врешті, забравши усе, що знайшли – щось до 700 гривень – зникли з місця вчинення злочину.

До міліції про виявлення у будинку тяжко пораненого подружжя вранці повідомив їхній сусід. Потерпілих одразу ж було доставлено до лікарні. Проте врятувати чоловіка медикам, на жаль, не вдалося, завдані йому тілесні ушкодження виявилися несумісними з життям.

Тим часом на місці пригоди вже працювала слідчо-оперативна група Радомишльського райвідділу міліції.

“Під час огляду будинку та навколишньої території було встановлено, що зловмисники потрапили до оселі літнього подружжя через вікно у коридорі, попередньо вийнявши з нього скло, – розповідає начальник Радомишльського райвідділу міліції Володимир Тетерський. – З місця події також було вилучено сліди взуття та пальців рук, що могли належати розбійникам.”

Було відкрито кримінальну справу.

“Ми розглядали декілька версій розвитку подій, – продовжує Володимир Тетерський, – проте найбільш імовірною серед них видалася участь у розбої немісцевих осіб.”

На користь цієї здогадки опитані односельчани потерпілих засвідчили, що нібито бачили у селі незнайому ВАЗівку. Згодом експертиза вилучених з будинку слідів підтвердила основну версію правоохоронців і навіть допомогла встановити їхні особи.

Поки тривали оперативно-розшукові заходи, направлені на затримання ймовірних зловмисників, один з них опинився у відділку міліції іншого району за підозрою у вчиненні грабежу у селищі.

Тож знайти та затримати іншого його співучасника для міліції було вже справою техніки.

Виявилося, обидва підозрюваних – жителі Брусилівського району, 35-ти та 27-ми років, раніше неодноразово судимі.

У вчиненні розбійного нападу на літнє подружжя у Радомишльському районі вони зізналися.

Затримані розповіли, що їм було відомо про вартісний подарунок, який нещодавно потерпілі зробили своєму онукові, тож і вирішили, що в їхньому будинку ще є чим поживитися. Викрадені з будинку неповних 700 гривень вони одразу ж спустили на наркотики.

Нині обом чоловікам офіційно оголошено про підозру. Суд підтримав ініціативу міліції щодо визначення їм міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Тож обидва наразі заарештовані.

За чинним кримінальним законодавством їм загрожує однозначне позбавлення волі строком від восьми до п’ятнадцяти років.