Якість води в районі “дитячого” та “дорослого” пляжу у Житомирі відповідає нормам, – санстанція

За висновками санітарно-епідеміологічної служби, на даний час 2 житомирські пляжі (дорослий і дитячий), коростенський пляж поряд із пішохідним мостом через р. Уж паспортизовані, якість річкової води в зоні купання населення відповідає мікробіологічним показникам і санітарно-гігієнічним нормативам.

Про це повідомили під час чергового засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, що відбулося 29 травня, розповіли Репортеру в обладміністрації.

Як зазначив заступник начальника управління ДСНС України в Житомирській області Ігор Кучер, протягом поточного року загинуло 13 осіб, з них троє дітей.

В області визначено 8 місць масового відпочинку людей на воді. Тут організовані сезонні рятувальні пости.

За словами посадовця, неодноразово на розгляд голів міських, сільських, селищних рад вносились пропозиції щодо визначення місць відпочинку, де офіційно здійснюється масовий відпочинок людей на воді.

Проте кількість визначених та відповідно обладнаних місць відпочинку протягом року не змінилась, тому безпечні умови відпочинку в стихійних місцях залишаються на незадовільному рівні.

“На визначення місця, його обстеження, виготовлення відповідної документації і утримання рятівників необхідно близько 5 тис. грн. Ця робота має бути значно покращена, оскільки загибель людей відбувається у стихійних місцях купання”, – зазначив Ігор Кучер