Юрист Кизін читав житомирським школярам історію

6 травня до Житомирської міської гімназії №23 на виховну годину, присвячену вшануванню пам’яті загиблих у роки Другої світової війни, прийшов голова облдержадміністрації Сидір Кізін, який є випускником школи № 23 м. Житомира.

Про це Репортер повідомили в обладміністрації.

Він поділився власними спогадами про роки навчання у рідній школі, зробив невеликий екскурс в історію створення української повстанської армії, героїчних вчинків українців під час Другої світової війни, наголосив на складних викликах сьогодення щодо суспільно-політичної ситуації в країні.

«Колись ми вже вибороли незалежність для своєї країни, сьогодні ж перед нами стоять серйозні виклики. Події на Майдані – це боротьба за незалежність. Ми повинні пам’ятати уроки історії, вивчати їх. Для України надзвичайно важлива національна свідомість», – сказав Сидір Кізін.

Голова облдержадміністрації подарував книжки для учнів Житомирської міської гуманітарної гімназії № 23, серед яких «Холодний яр» Юрія Горліса-Горського, «Залишенець» Василя Шкляра та підручники з історії для старших класів.