Заява помічника голови Держгірпромнагляду України Юрія Бобра

Ті, хто роками руйнував авторитет системи Держгірпромнагляду, сьогодні намагаються стати героями вигаданих міфів. Три нікчемні особи, в овечих шкурах, два Антоненка (батько та син) та їх подружка Куркчі, розповсюджують свої вигадки, що містять неправдиві звинувачення на мою адресу.

Мета одна – привести до влади самих себе… Будь-яким шляхом… В тому числі і через підлість. Принцип у них діє один – всіх облити брудом, а себе подати білим пухнастим.

Що стосується Куркчі – це неадекватна скандальна особа, яка влаштовує провокаційні дії проти працівників як експертно-технічного центру (ЕТЦ), так і ТУ Держгірпромнагляду у Житомирській області. Особа, пониженої соціальної відповідальності, котра здатна тільки на хамство та скандали. Що стосується її професійної діяльності, про яку вона так часто говорить, то її рівень дорівнює нулю. Свідченням цього є виконання нею професійних обов’язків, як прес-секретаря, на дуже низькому рівні в рейтингу регіональних прес-служб, результати її роботи знаходилися на останньому місці. Більше того, системні, безпідставні прогули, саме і призвели до її звільнення по статті.

Що стосується Антоненка Г.М., колишнього начальника ЕТЦ, то можу з повною відповідальністю сказати, що саме він є організатором всіх цих подій, пов’язаних з Куркчі. Навіть після великого ним розкрадання коштів, участі в корупційних схемах та невдалої спроби незаконно стягнути з державного підприємства гроші, він і надалі продовжує безпідставно та протиправно принижувати честь, гідність та ділову репутацію системи Держгірпромнагляду.

Антоненко Ю.Г. – син колишнього начальника ЕТЦ, яким створено низку корупційних схем на підприємстві, участь в яких брав його ж батько, звільнений за систематичне невиконання обов’язків. Саме ним було виготовлено чимало експертних висновків за напрямком яких він не був навіть атестований.

Батько, Антоненко Г.М., будучи керівником підприємства, протиправно затверджував ці ж висновки. Таким чином, відбувалося привласнення державних коштів, чим було нанесено значні державі збитки. Більше того, Антоненки батько і син, встигли створити, використовуючи свою службове становище, і сімейний бізнес, а саме: з метою збору коштів вони організували роботу приватного підприємства гірничодобувної галузі «Граніт».

Використовуючи свої службові повноваження, вони заганяли в вище вказане підприємство підприємців з обов’язковими грошовими внесками. Вступний внесок для кожного члена організації «Граніт» був не менше 4 тис.грн., а щомісячний – від тисячі до 2 тис.грн. Антоненко Ю.Г. став виконавчим директором організації «Граніт», а його батько – Антоненко Г.М. – став членом даної організації, перерахувавши державні кошти з ЕТЦ у вище вказану організацію. Таким чином, сім’єю Антоненко, був створений корупційний механізм по збору коштів з підприємців Житомирської області та їх привласнення.

Що стосується професійної діяльності колишнього керівника ЕТЦ Антоненка Г.М., скажу коротко: експертна та фінансово-господарська діяльність державного підприємства під керуванням Антоненка Г.М., визнана КРУ незадовільною. Встановлені чисельні факти зловживання та перевищення владою, що призвело до розбазарювання товарно-матеріальних цінностей та нанесенню великих збитків державному підприємству ЕТЦ.

Всі матеріали фінансового аудиту та господарської діяльності, які мають ознаки злочину направлені в прокуратуру Житомирської області. Привласнення товарно-матеріальних цінностей, котрі належать державі, як Куркчі, так і Антоненком Г.М., в своїх особистих цілях, доведено і рішенням суду, і перевіркою КРУ.

Наведу тільки один приклад, який вражає масштабами нахабства Антоненка Г.М. В минулому році Антоненко Г.М., будучи на той час начальником ЕТЦ, шахрайським шляхом, на довірі, привласнив в особистих цілях більше двох тонн палива, котре знаходилось у підзвітної підлеглої дівчинки – інваліда. Таким чином, відповідальність на суму коштів більше 20-ти тисяч він «повісив» на свою підлеглу, матеріально-відповідальну особу, молоду дівчину, котра має групу інвалідності. При перевірці КРУ, цей факт з ознаками злочину, автором якого є Антоненко Г.М., було встановлено.

Дівчина – інвалід, котра була підставлена своїм начальником Антоненком, дала письмові свідчення, в яких підтвердила все вище сказане. Після цього, коли матеріали КРУ були оформлені та подані до прокуратури, Антоненко через свого довіреного бухгалтера, котрий знаходився на той час ще на робочому місці, почав з протягнутою рукою збирати гроші по 200-300 грн. у трудового колективу з метою уникнення кримінальної відповідальності. Я можу ще навести багато аналогічних прикладів, які мають ознаки злочину на сотні тисяч гривень за якими стояв Антоненко та його найближче оточення, які на сьогоднішній день вже звільнені з ДП ЕТЦ.

Цей союз нікчемних осіб сьогодні цинічно, виключно на брехні та підлості, влаштовує проти мене травлю та проводить акції. Більше того, як стало мені відомо, вони вводять в оману деяких представників громади та державних діячів, в тому числі і губернатора.

Мені прикро, що губернатор робить не тільки висновки, але й публічні заяви, на підставі брехні вище вказаних авантюристів. Я, як представник держави, з метою захисту честі й гідності та ділової репутації, неодноразово телефонував губернатору Кізіну С.В., але на жаль, він не виявив бажання мене почути.

Користуючись нагодою, я відповідально заявляю, що саме мій прихід до керівництва ТУ Держгірпромнагляду у Житомирській області зруйнував вище вказані корупційні схеми сім’ї Антоненка та його прихильників. Моя присутність в ТУ завжди унеможливлювала Антоненку здійснювати корупційну діяльність.

Саме Антоненко, будучи керівником ЕТЦ, та його експерт, котрий входив в найближче його оточення, був затриманий працівниками УБОЗу у його службовому кабінеті при отриманні хабара в розмірі 10 тис. грн.

Про всі вище вказані злочинні дії сім’ї Антоненка знають і правоохоронні органи, і органи прокуратури. На жаль, керівництво ОДА робить вигляд, що їм про це нічого не відомо, а поведінка Кізіна С.В. спонукає до не дуже хороших роздумів. Мені прикро, що деякі представники ЗМІ розповсюджують брехливу інформацію, авторами якої є вище вказані особи.

У відповідь на критику щодо мого керівництва в ТУ Держгірпромнагляду у Житомирській області, скажу коротко і зрозуміло: за період мого керівництва, в ТУ Держгірпромнагляду у Житомирській області, рівень смертельного та загального травматизму на підприємствах Житомирської області зменшився у 2,5 рази, на відміну від моїх попередників, в тому числі і в порівнянні з керівництвом Антоненка Г.М. Значно відбулося підвищення ефективності та якості роботи ТУ Держгірпромнагляду у Житомирській області. Трудова та виконавча дисципліна була на належному рівні.

Практично за три роки моєї керівної роботи в ТУ, не було виявлено жодного факту корупційних діянь як інспекторського так і керівного складу. Про все це свідчить статистика щорічних колегій Держгірпромнагляду України «Про підсумки роботи ТУ».

На завершення хочу сказати, що я, на відміну від своїх опонентів, завжди говорю мовою фактів. Як відомо, безкарність породжує зло, а зло повинно бути покаране. Саме тому, мною подані відповідні позови до суду щодо притягнення вище вказаних осіб до відповідальності. Я доведу все до логічного завершення, і у мене є всі підстави – це український закон.

Ю.Бобер

Доска объявлений Украины, регистрация бесплатная.