Житомирські добровольці допомагатимуть міліції та ДАІ наводити порядок у місті

Ще одне громадське формування з охорони громадського порядку діятиме у Житомирі.

Вчора активісти, колишні військові і працівники УМВС, представники різних громадських організацій у Житомирі почали набирати добровольців для формування такої групи правопорядку.

Метою громадського формування є посилення постів ДАІ, міліції, охорона суспільно-важливих об’єктів, створення блокпостів, оперативної мобільної групи.

Нагадаємо, у Житомирі вже існує сім таких подібних формувань.

Однак, прихильники створення нового формування висловлюють сумнів щодо дієвості цих груп, бо ж у лютому, коли захоплювали область і палили приміщення УМВС, допомагати міліції було нікому.

Полковник у відставці Віктор Чабаненко, який очолив координаційну раду майбутнього громадського формування, вважає, що всі вісім формувань повинні об’єднати свої сили і разом стежити за правопорядком у місті.

Він пов’язує це з тим, що кожне окреме формування є малочисельним і не може самостійно повністю охопити все місто.

На разі здійснюється робота над юридичною реєстрацією нового громадського формування, після якої її членам доведеться вирішити ще одне з важливих питань – хто і як фінансуватиме групу.

Вже сьогодні добровольці зможуть проявити себе і допомогти міліції охороняти громадський порядок під час проведення трьох, заявлених у міській раді, масових заходів.

Усі житомиряни, які бажають записатися добровольцем до формування, можуть звертатися до Віктора Григоровича Чабаненка – (067)-597-40-15