Житомирський комунальний театр на травневі свята показує російські комедії та пропагандистські фільми

Житомирський комунальний кінотеатр ім. Франка на травневі свята показує російські комедії та пропагандистські фільми.

І це при тому, що на останньому засіданні виконкому управлінню культури наказали 30 квітня та 1 травня показувати патріотичніі фільми.

Про це Репортеру розповіла член виконавчого комітету міської ради Юлія Демчук.

Вона твердить, виконком прийняв рішення показати в ці дні “Собор на крові”, “Хайтарма”,”Ціна свободи”, але замість цього в афішах й надалі демонструють російські комедії та фільм режисера Бондарчука, який підтримав анексію Криму, “Сталінград”.

Каже, відповідальність за виконання рішення поклали на начальника управління культури, Ларису Харчук.

“Я її під час виконкому запитала, чи можливо технічно показати ці фільми. Бо, якщо ні, то ми знайдемо спосіб. Але вона сказала, що це її питання, а не наше і вона його вирішить. Але не вирішила”, – каже пані Юлія.

Керівник КП “Об’єднана дирекція кінотеатрів міста”. Андрій Ясінській ні про яке рішення виконкому не знає, каже, показує те, що стоїть за графіком і що можливо технічно.

“Мені ніякого рішення не приносили. А якби так, то не відомо чи технічно показати ми б взагалі змогли, бо ми до цього часу працюємо з плівкою”, – коментує пан Андрій.

(Взагалі дитячому кінотеатру за півмільйона мали придбати цифрове обладнання і оновити апаратуру, але схоже рішення “заморозили”.)

Юлія скаржиться, що знашла б спосіб показати ці фільми, але Лариса Харчук пообіцяла, що виконає, от і повірили.

На даний час це питання і якість його виконання вирішуватимуть після травневих свят. Сподіваємось в усіх буде логічне пояснення даної ситуації, адже в невдовзі і 9 травня. Єдине, що Андрій Ясінській повідомив Репортеру, що показуватимуть “В бой идут одни старики” Бикова, який є одним з тих фільмів, який рекомендує НТКУ.

Правда, в той час, коли Україна майже на порозі війни з Росією, яка виливає потоки інформаційного бруду на нашу країну, яка цинічно віддібрала частину української території, може варто було б нарешті відмовитись на час від російських фільмів, а не продовжувати демонструвати їх в дитячих конотеатрах наче нічого не відбувається?

“Центр Renault у Києві пропонує поціновувачам високоякісних та стильних автівок придбати собі новий сучасний Renault Sandero. Цей автомобіль не залишить байдужим жодного!”