Житомиряни-водії плювати хтіли на правила та пішоходів на Михайлівській. Фото

Вулиця Михайлівська у м. Житомирі закрита для в’їзду автомобілів і вважається пішохідною зоною.

Проїхати нею можливо лише водіям службового транспорту, які обслуговують цю територію. Але часто-густо пересічні керманичі відверто ігнорують знаки заборони, що обмежують рух транспортних засобів, і заїхавши на пішохідну територію, нахабно паркують свої автівки.

Працівники Державтоінспекції в черговий раз провели профілактичні заходи на пішохідній вул. Михайлівський в обласному центрі: виставили пости патрулювання при в’їзді, а до недобросовісних водіїв, які ігнорували знаки заборони, вживали заходів адміністративного впливу, повідомляють Репортер в УДАІ.

Вже з перших хвилин патрулювання вулиці інспектор ДПС зупиняє автомобіль, що заїжджає на територію.

Водій голосно висловлює своє незадоволення та не розуміє, чому його автівку зупинено. Втім обурення керманича швидко згасають, коли ж правоохоронці доступно пояснюють, що саме він порушив, заїхавши на пішохідну зону.

Звісно, перекрити повністю в’їзд на територію Михайлівської неможливо, адже тут знаходяться торгівельні заклади, куди потрібно доставляти товари.

Обслуговування пішохідної зони також передбачає використання автомобільної техніки, приміром, для прибирання та вивезення сміття.

У подальшому працівники ДАІ продовжуватимуть профілактичні заходи на вул. Михайлівській.

Проте необхідно пам’ятати, що жодні примусові методи не зможуть навести більшого порядку на дорогах, ніж свідоме дотримання вимог Правил дорожнього руху його учасниками.