Звільнення заручників та причини конфлікту Правого сектору у Житомирі

Станом на 23 00 заручників, які знаходились в офісі Правого сектора у Житомирі, звільнили.

Наразі міліція відкрила рух по Михайлівській та В. Бердичівський.

Як повідомили Репортеру в УМВС, озброєні люди здалися, їх повезли допитувати у відділок. Вилучили вогнепальну зброю та вибухові пристрої.

За словами джерел у міліції, причиною конфлікту стали “розбірки” між житомирськими та бердичівськими членами ПС.

“Бердичівські – це не житомирські хлопчики, там серйозні дядьки”, – запевнив міліціонер.

Бердичівських та частину житомирських не влаштовувало призначення керівництва ПС у місті та області, так звані Артем та Інга. Останню,до речі, підозрюють в співпраці з СБ.

Сьогодні їх мали скинути.

Як розповів наш співбесідник, керівники подзвонили до Києва і розповіли ситуацію. Звідти приїхали “бійці” і влаштували перестрілку, не допустивши цього.

За словами, однієї з волонтерів ПС у Житомирі Карини, яка була в той момент в офісі, на певну годину була призначений збір всіх членів, але його відмінили по телефону, бо вже, напевно, знали про приїзд київських, але потім, один із учасників компанії сказав, що їх знову кличуть, тим самим заманивши всіх “незадоволених” у пастку.

Як тільки всі прийшли – там вже їх чекали люди в “камуфляжі” та зі зброєю. Людей запихнули до кімнати, вимкнули світло і кинули обличчям на підлогу.

“Тих, кому не було 18-и, відпустили, пригостивши цукерками, інших лишили у кімнаті”, – каже Карина.

Усіх хто вийшов відвели до Корольовського відділку міліції. За певною інформацією, їх допитували, але як твердять малолітні, вони просто сиділи, прийшли матері та соціальні працівники, журналісти і їх відпустили. Протоколів не складали.

“Ми нічого не підписували”, – запевняє Карина.

Нагадаємо, у Житомирі 27 травня на Михайлівській біля Квартала відбулась стрілянина.

Вулиця та майдан Корольова перекрили міліція та автоматники. Пішли чутки, що Правий сектор, в їх офісі, взяли в заручники.