А Ви бачили схід сонця за 1 хвилину?

Червоне море одне з найкрасивіших за своєю природою і прозорістю у світі.

В Єгипті є унікальна можливість побачити усю красу підводного світу, зокрема за помірну ціну зайнятися дайвінгом.

Також тут можна й відчути певні емоції від прогулянки пустелею, відвідати стародавні піраміди, зайнятися паломництвом і поїхати в Ізраїль, де ще й зануритися у Мертве море.
В Єгипті готелі організовують безкоштовні поїздки в салони шкіри та хутра. Тут ці речі можна придбати дешевше на 40%.

Поїздка вперше до цієї країни справить неабияке враження, якщо ви ніде, крім Кримського півострову, не відпочивали.

В порівнянні з українським сервісом тут порадує і асортимент їжі, і те, що її не потрібно готувати. Гід забере з аеропорту і відвезе назад.

Номер щодня вам прибиратимуть, поки ви міркуватимете йти до моря чи загоряти біля першого, другого, третього, чи четвертого і т.д. басейнів. А за додаткові гроші на чай ще й прикрасять різними витворами з рушників та встелять пелюстками квітів.

Якщо ви дівчина і приїхали з подругою вам не даватимуть проходу єгипетські співробітники готелю, засипаючи компліментами.

Чоловіки тут також не залишаться без уваги. Єгиптяни уважні та цікавляться чи “всьо харашьо?” і “как дела, брат?”.

В Єгипті відпочиває близько 65% російськомовних, інші 35% – англійці, французи, італійці і т.д.

Часто п’ятизіркові готелі можуть не відповідати своїй “зірковості”: через відсутність ремонту, широкого асортименту їжі, віддаленості від моря, комфорту та рівня обслуговування.

Не варто і дивуватися тріщинам на стелях, не працюючому фену чи кондиціонеру.

Так, наприклад, в п’яти зірках подають лише напої місцевого виробництва. Все інше в цьому ж готелі, і навіть коктейлі з цих же місцевих напоїв вже коштуватимуть близько 10 доларів. Цікаво також, що в готелі в ресторанах напроти один алкогольний напій може входити у вартість, а в іншому вже його продаватимуть.

Інформації про їжу потрібно взагалі надати особливе значення. В більшості єгипетських готелів їжі багато, але вибору мало для українців, які люблять смачно поїсти. Вранці багато солодощів, специфічні сири та ковбаси, яйця та яєчня, мюслі.

Вдень подають варену вермішель і кетчуп, кремовий курячий суп, хоча куркою там не пахне, безліч салатів та варених, парених овочів, які ніхто не їсть, тушене м’ясо яловичини, курку, картоплю у різних виглядах, рис.

Ввечері порадувати може хіба що риба та смажене на грилі м’ясо, все інше повторюється.
А загалом усе у них майже на один смак. За тиждень хочеться української, італійської, китайської, японської справжньої кухні.

Протягом усього відпочинку, де б ти не був, якщо не в номері з табличкою “Не турбувати”, тобі “впарюватимуть” в обов’язковому порядку путівки по морю, пустелі (особливо цікаво зустріти схід сонця за 1 хвилину), масажі, масла, папірус, різні шоу програми.

До речі, щодо анімації і нічного життя, то воно в Єгипті кипить. Саме під вечір місто починає перевтілюватися у величезний організм танців, випивок та веселощів. Дівчата вбираються в свої вечірні сукні та взувають “шпильки” і насолоджуються відпочинком на дискотеках чи то в готелі, чи в місті, чи різними шоу-програмами танців живота, маніпуляціями зі зміями і т.д.

Отож, якщо ви вирішили відпочивати в Єгипті, обов’язково поцікавтеся у вашого туроператора та на сайтах (наприклад, “Топ хотелс”) про готель, почитайте коментарі та поспілкуйтеся з тими, хто вже там був.

Пам’ятайте, ціни мають бути співвідносні з якістю. Безпосередньо збираючи багаж купіть плавальну маску, креми до і після сонця (зокрема Пантенол), а також від комах. Покладіть туди аптечку, кілька пар шортів та футболок, а також головний убір.

Щоб спланувати кілька мандрівок країною в середньому на особу варто взяти 500-700 доларів.

Морські подорожі, та поїздки пустелею коштують близько 50 доларів. До Ізраїлю та в Каїр – 200 доларів. Коштовними будуть і різноманітні сувеніри: брелки, магніти – до 5 доларів, масла – від 30 доларів, папірус – від 10.

Загалом подорож має обійтися в 1000 доларів.

Тепер думаю варто побажати гарного відпочинку. Проінформований – означає озброєний! І головне, навіть якщо вам пощастить і в готелі буде вільний “вай-фай” нізащо ним не користуйтеся! Ви ж на морі;)