Азербайджан відкрив у Житомирі своє представництво. Фото

Відтепер у Житомирі є представництво Об’єднаної Діаспори Азербайджану України в Житомирській області (ОДАУ в області), яке знаходиться за адресою: вул. Щорса, 81.

Про це Репортеру повідомили в облдержадміністрації.

Відкривав представництво Надзвичайний та Повноважний посол Азербайджанської Республіки в Україні Ейнулла Мадатлі.

«Діаспора азербайджанців в Україні нараховує близько 100 тис. чоловік, лише 7 тисяч з них – це студенти. Майже половина діаспори вже стали громадянами України, інтегрувалися в українське суспільство. Українські азербайджанці, за словами Президента Азербайджанської Республіки, є мостом між Україною та Азербайджаном. Ми прагнемо зміцнювати та розбудовувати цей міст», – зазначив Надзвичайний та Повноважний посол Азербайджанської Республіки в Україні Ейнулла Мадатлі.

Голова представництва ОДАУ у Житомирській області Радж Гасімов розповів, що на базі цього представництва буде створено культурний центр для азербайджанців, котрі проживають на території Житомирщини.

Так, планується відкриття вечірньої школи для дітей азербайджанців, щоб вони не забували рідну мову та традиції. У представництві будуть надавати різноманітні консультативні послуги, юридичну допомогу тощо.

З нагоди відкриття представництва Об’єднаної Діаспори Азербайджану України в Житомирській області 20 червня на майдан ім. С.П. Корольова о 18 год. відбудеться урочистий концерт за участі народного ансамблю України «Ансамбль Азербайджан» під керівництвом народного артиста України Гурбана Аббасова.