Через “партизанів” влади депутати тільки через два тижні розглянули потреби житомирських силовиків, але так і не затвердили. Оновлено

Майже два тижні житомирські силовики чекали на розгляд своїх заявок на бронежилети, рації та тепловізори для підрозділів на Сході.

І тільки 6 червня їхні заявки розглянули.

Про це пише депутат облради Дмитро Кропачов у фейсбуці.

За його словами, два тижні замовлення силовиків пролежало без розгляду в якомусь кабінеті ОДА.

Обласна рада ініціювала засідання комісії вчора відразу, як отримала папери.

“Пройшла постійна комісія Житомирської обласної ради з питань бюджета та комунальної власності. Розглянули пропозиції по використанню коштів обласного бюджету, виділених для реалізації програми матеріально-технічного забезпечення 10-го батальону територіальної оборони області частин Збройних сил України, підрозділів органів внутрішніх справ та управління Служби безпеки в області. Доповідач був Горобець Михайло Дмитрович – завідувач сектору мобілізаційної роботи облдержадміністрації”, – зазначає депутат.

“Чому заяви від 22-23 травня, які надійшли в ОДА на тепловізори, бронежилети, радіостанції для підрозділів які на сході, чекали два тижня фуфайок, трусів та шкарпеток (повний склад в додатках фото, замовлення отримано вчора) для 10-го батальйону територіальної оборони (який дислокується в тилу), для мене залишилось загадкою навіть зараз”, – підсумовує він.

За інформацією Репортера з власних джерел в ОДА, заявки силовиків пролежали в кабінеті губернатора, бо всі чекали на замовлення 10-го батальйону.

“Партизанів влади”, – зазначив співрозмовник.

14 20. Як повідомив Репортер Дмитро Кропачов, комісія, на якій мали погодити кошти, так сьогодні і не відбулась.

На засідання не прийшли половина депутатів, військове та обласне керівництво.

Її перенесли на вівторок. Але чи вона пройде, ще невідомо. Тож наші хлопці повоюють поки без спорядження, адже, схоже, у когось є більш нагальні потреби.

Нагадаємо, як повідомляли раніше в обладміністрації, на Житомирщині створюється нове військове формування – батальйон територіальної оборони, котрий буде підпорядковуватися генеральному штабу Збройних Сил України. Новостворений батальйон дислокуватиметься у Новограді-Волинському.

21 травня на позачерговій сесії батальйону хтіли виділити майже 4 млн. грн. Але після скандалів йому дали 700 тис. грн., інші гроші дали СБУ та МВС – 400 тис. та 500 тис. відповідно.