Для більшості дітей житомирських бюджетників немає місць у таборі «Супутник»

Працівники бюджетних установ Житомира масово скаржаться, що не можуть отримати путівки для оздоровлення своїх дітей у таборі «Супутник».

Вони подали заявки на путівки завчасно – ще на початку травня. Наразі чують від профспілок, що їхні шанси отримати путівку зводяться до нуля.

«Супутник» набув особливої популярності за останні два роки. За сприяння влади у таборі провели капітальний ремонт усіх корпусів, замінили вікна та двері на пластикові, зробили внутрішній ремонт приміщень.

Лише у минулому році табір приніс прибутку в сумі понад 200 тисяч гривень.

У цьому році пройде чотири зміни, розраховані оздоровити 800 дітей.

Саме на другу та третю зміни працівники бюджетних сфер повинні були б отримати путівки для своїх дітей, заплативши лише 10% від повної вартості путівки, тобто – 210 гривень, але пощастило далеко не всім.

Директор обласного фонду соціального страхування від тимчасової втрати працездатності Микола Дегліс пояснює причину – у цьому році майже в шість разів збільшилася кількість бажаючих оздоровити своїх дітей у цьому таборі.

Такі показники пов’язані з тим, що у минулому році за путівку потрібно було доплачувати фактично половину від її вартості, а в цьому році лише 10%.

У свою чергу, працівниця одного з дитячих садочків Житомира Ольга стверджує, що за путівку для своєї доньки у минулому році платила також лише 10% від її повної вартості – 190 гривень.

Фонд викупив значну кількість путівок у «Супутник» для бюджетників, але для всіх їх все одно не вистачає.

На другий заїзд для житомирських працівників бюджетних сфер припало 146 путівок на третій – 129.

Спочатку путівки надаються багатодітним, малозабезпеченим сім’ям і єдиним опікунам неповнолітніх дітей.

Микола Дегліс наголошує на необхідності відремонтувати корпуси і 12 інших таборів області. Це дозволить щорічно у декілька разів більше оздоровлювати дітей Житомирщини.

Ольга ж сподівається, що влада Житомира все-таки зверне увагу на дітей і посприяє зведенню нових корпусів у «Супутнику» та, для початку, доведення до кінця будівництво басейну на території табору.