Китайський мільярдер запросив на обід тисячі американських бідняків

Китайський мільярдер Чень Гуанбяо запросив 1000 бідних американців пообідати з ним в Центральному парку Нью-Йорка, повідомляє The South China Morning Post.

За словами самого бізнесмена, за допомогою цього незвичайного кроку він хоче змінити думку американців про багатих китайців, а заодно показати співвітчизникам приклад щедрості.

Повідомлення про акції, наміченої на 25 червня, мільярдер розмістив в провідних американських виданнях.

Всім, хто прийшов обіцяно не тільки безкоштовне частування, а й конверт з грошима в подарунок – по 300 доларів на людину.

До речі, всім, хто не хоче бути бідняком, а хоче хорошу роботу у Києві і стати успішним – це допоможе зробити http://rabota.ua/.

Замість їм доведеться вислухати у виконанні Ченя пісню We Are The World. Як заявив мільярдер, обід йому обійдеться приблизно в мільйон доларів.

На даний момент на запрошення відгукнулися вже 250 чоловік, інші, як очікує мільярдер, надішлють позитивну відповідь у найближчі дні.

Чень Гуанбяо – один з найбільших бізнесменів Китаю, володіє компанією, яка спеціалізується на знесення старого житла.

У КНР Чень відомий своїми благодійними акціями: зокрема, після землетрусу в провінції Сичуань він розпорядився безоплатно надати рятувальникам необхідне обладнання.

Він сам вилетів на місце трагедії, брав участь у розборі завалів і особисто врятував 13 чоловік.

У США він отримав скандальну популярність після того, як кілька місяців тому намагався купити видання The New York Times, а тепер планує придбати один з розділів у цій газеті.